Zabranili ulazak 034portalu: Čega se boje?

Ministar Predrag Matić i gradonačelnik Vinko Kasana se vraćaju iz obilaska kojem je bio zabranjen pristup novinaru 034portala
(FOTO: Mario Barać)

28.11.2014. | Mario Barać
Pregleda: 16254

Posjet ministra branitelja Predraga Matića gradilištu lipičkog Veteranskog centra zasjenio je neobičan incident u kojem je djelatnik zaštitarske tvrtke "Pretorian" iz Daruvara onemogućio pojedinim novinarima obilazak gradilišta, dvorišta hotela i same unutrašnjosti objekta. Već na nogostupu, nekoliko metara od kolnog ulaza u dvorište Lipe, vašeg je novinara zaustavio zaštitar i rekao da ne može dalje bez odobrenja. Uz konstataciju da je ovo nogostup i da na tom mjestu nema pravo nikoga zaustavljati, zaštitara smo upitali kakvo odobrenje je potrebno, na što je ovaj odgovorio da se radi o odobrenju Ministarstva branitelja.



- Kako to da ste me zaustavili, a niste me ni pitali za ime i prezime kao ni za svojstvo u kojem sam došao? - upitao je vaš novinar.
- Zapamtio sam ja vas kad ste ovdje bili prvi dan - odgovorio je kratko zaštitar koji se nije predstavio. Nije nam preostalo ništa drugo nego stajati i čekati.





Ubrzo je stigao i sam ministar koji je s domaćinima, Vinkom Kasanom, gradonačelnikom Lipika, Ivanom Molnarom, predsjednikom Gradskog vijeća i ostalima krenuo u obilazak. U obilazak je krenuo i vaš novinar sa željom da našim čitateljima putem fotografija pokažemo kako se uređuje Veteranski centar, ali nam je to ponovno zabranjeno.

Na pitanje tko mu je zapovijedio da ne pušta novinare, zaštitar odgovara: - Moj šef.
- Tko je zapovijedio njemu da ne pušta novinare?

Na to pitanje zaštitar je samo ponavljao da ne smije u dvorište pustiti nikoga bez odobrenja Ministarstva branitelja. Pred metalnom ogradom, osim novinara 034portala, ostale su i kolege iz Pakračkog lista kojima je također onemogućen ulazak u dvorište hotela pa smo pričekali 15-ak minuta da se ministar vrati iz za nas zabranjenog obilaska, nakon čega smo bez problema dobili njegovu izjavu o Veteranskom centru u Lipiku.



No, u ovoj nelagodnoj situaciji nisu ista pravila vrijedila za sve novinare. Jedino je pripravniku lokalnog lipičkog mjesečnika i portala, koji je u vlasništvu Grada Lipika, bilo omogućeno da bez problema s ministrom i ostalom delegacijom obiđe gradilište Veteranskog centra. O ovom smo incidentu poslali upite Ministarstvu branitelja i daruvarskoj zaštitarskoj tvrtki "Pretorian", a njihove ćemo odgovore objaviti kad ih dobijemo.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI