Naša posla: Ministarstvo najavljuje ¨svečano otvaranje radova¨

Veteranski centar Lipik
(FOTO: Mario Barać)

28.11.2014. | Mario Barać
Pregleda: 6158

Tema radova na adaptaciji nekadašnjeg hotela Lipa za potrebe Veteranskog centra u Lipiku nije zaobišla ni Aktualni sat jučerašnje sjednice lipičkog Gradskog vijeća. Kako napreduju radovi i hoće li Veteranski centar biti otvoren 7. prosinca, zanimalo je HSS-ovog vijećnika Vinka Strganca.

Gradonačelnik Vinko Kasana mu je odgovorio kako radovi napreduju vrlo dobro. - Radi se punom parom, vidim da se radi i navečer, subotama i nedjeljama. Sutra u podne (u petak, op.a.) ovdje dolazi ministar branitelja Predrag Matić obići radove, a 7. prosinca u 11 sati je otvaranje prve faze Vetaranskog centra. Na otvaranju očekujemo visoke dužnosnike RH što je danas potvrdila zamjenica ministra Vesna Nađ - odgovorio je Kasana.

Na ovu temu se nadovezao Josip Ždralović (HSS). - Što znači otvaranje prve faze i kada će uistinu profunkcionirati Veteranski centar? Nama je prioritet zapošljavanje ljudi koje zanima kada i gdje će biti raspisan natječaj za radna mjesta.


- Te informacije nemam. Ono što sam uspio saznati, za otvaranje prve faze Veteranskog centra. Radi se o projektu koji je Ministarstvo branitelja proširilo. Ovdje će biti dogradnje, u stražnjem dijelu i to fitness centra i jednog restorana. Sve je to trebalo uskladiti sa zakonskim normama i od zamjenice Nađ imam informaciju da su dobili potrebnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu i da to ide. Pretpostavljam sljedeće godine negdje u proljeće, ali to uzmite s rezervom. Doći će ministar i bit će prilika njega to pitati - odgovorio je Kasana.


Za riječ se javila Daliborka Ciganović (SDP).

- Gospođo Ciganović, imate pravo na još jedno pitanje - rekao je predsjedavajući Ivan Molnar.
- Nemam. Imam odgovor - rekla je Ciganović.
- Kakav odgovor?
- Na pitanje!
- Čije pitanje? - čudio se Molnar.
- Vijećnika - odgovorila je Ciganović i pojasnila kako je ona već stupila u kontakt s Ministarstvom branitelja i od zamjenice Nađ dobila odgovor.


Za uvećani pregled klikni na fotografiju

- Za početak prosinca 2014. godine predviđeno je svečano otvaranje radova na Javnoj ustanovi Veteranski centar, Podružnica u Lipiku, a trenutačno je u tijeku faza osnivanja i ustrojavanja istoga te započinjemo s radovima na izgradnji objekta. Očekuje se da će na proljeće 2015. Javna ustanova početi s radom i obavljanjem poslova za koje se osniva. Dakle, u tom razdoblju planiramo provesti i postupak zapošljavanja - piše u odgovoru koji je vijećnicima i pročitala Ciganović.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI