¨Vozači jure Krešimirovom, tražimo češće policijske patrole¨

Ulica kralja Krešimira u Požegi
(FOTO: Lidija Galić)

11.11.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 8435

Uklonjen je "ležeći policajac" u Ulici kralja Krešimira, ispred vrtića Cvjetna livada. Mještani ove ulice pitaju zašto je to tako jer je riječ o vrlo dugačkoj ulici gdje se nerijetko vozi daleko iznad dopuštene brzine.

- Takve aktivnosti radimo u suradnji s mjesnim odborima. Mjesni odbor zatražio je svojevremeno postavljanje uspornika u toj ulici i grad Požega udovoljio je njihovom zahtjevu. Lani je mjesni odbor zatražio njihovo uklanjanje te je to sada i učinjeno. Kad je riječ o velikim ležećim policajcima kao što su oni kod Grabrika, ljudi se ne bune. Ovi mali, kao što je bio kod vrtića, jednima odgovaraju, drugima ne. Ako građani tog mjesnog odbora žele da tamo bude ležeći policajac neka angažiraju predsjednika svog mjesnog odbora da zahtjev dostavi Gradu - rekla nam je Jasminka Vodinelić, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje u Gradu Požegi.







Informaciju da je uklanjanje ležećeg policajca zatražio mjesni odbor Orljava potvrdio nam je i sam predsjednik Marijan Živković.

- Zatražili smo uklanjanje ležećih policajaca u toj ulici još krajem prošle godine. Stanari kuća u neposrednoj blizini imali su pritužbe da osjete vibracije te strahuju da će im kuće biti oštećene - rekao nam je Marijan Živković, predsjednik MO Orljava.

Dostavio nam je zapisnik sa sastanka MO održanog u rujnu prošle godine u kojem ističu da ležeći policajci samo djelomično rješavaju problem nekontrolirane brzine u toj ulici.

Predložili su ujedno da se uputi dopis u Policijsku postaju Požega i zatraži češća kontrola prometa i brzine jer se, navodi se u zapisniku, stanovnici ovih ulica ne sjećaju kad je prometna patrola boravila u ovom dijelu grada.

Komentar smo zatražili iz PU požeško-slavonske uz upit koliko često prometni ili kontakt policajaci obavljaju kontrolu prometa u Ulici kralja Krešimira kroz koju se, kako tvrde stanovnici Sajmišta, često vozi daleko iznad dopuštene brzine.

"Nismo dobili nikakav zahtjev"

-Policija nije zaprimila niti pisani niti bilo koji drugi oblik zahtjeva građana ili predstavnika MO za pojačanim postupanjem u Ulici kralja Krešimira u Požegi", odgovor je iz PU požeško-slavonske na naš upit koliko često kontroliraju promet u navedenoj ulici za koju iz MO Orljava kažu da su zatražili pojačanu kontrolu zbog brze vožnje.

U odgovoru nadalje ističu da se planiranje i usmjeravanje službe, osobito kada se radi o poslovima vezanim uz promet, obavlja na temelju statističko-analitičkih pokazatelja o kretanju stanja sigurnosti i pojavnostima koje na to utječu, odnosno rizicima, prekršajima koji prijete sigurnosti, a posebice onima koji uzrokuju prometne nesreće.

- Kontrola prometa u navedenoj ulici obavlja se u skladu s pozitivnim stanjem sigurnosti koje je tamo zabilježeno, jer tijekom 2013. godine i deset mjeseci 2014. godine bilježimo samo tri prometne nesreće bez teže ozlijeđenih sudionika. Unatoč tome ophodnje se u sklopu redovnih zadaća na području grada Požege usmjeravaju i na tu relaciju, a o stanju sigurnosti u toj ulici i kvartu Sajmište skrbi i kontakt policajac Policijske postaje Požega Krunoslav Strakoš, čije su službe većinom usmjerene na to područje i zaštitu najranjivijih skupina u prometu - pojašnjavaju iz policije.

Navodi se i kako će upravo kontakt policajac stupiti u kontakt s predstavnicima MO Orljava te će, ako se utvrdi da je potrebno, predložiti mjere veće nazočnosti policijskih službenika u tom djelu grada.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI