Proslava Martinja u Kutjevu je posebnija

05.11.2014. | PROMO ČLANAK
Pregleda: 10941

Kutjevo ponovo postaje poželjna turistička destinacija. Nakon Festivala graševine ovog vikenda na jedinstvenoj manifestaciji - kutjevačkom Martinju opet će se uživati u vrhunskom vinu, odličnoj i zdravoj domaćoj hrani, glazbi i plesu.

Proslava Martinja u Kutjevu u mnogočemu je posebnija od drugih manifestacija u Hrvatskoj. Program traje dva dana i pun je događanja u kojma mogu uživati brojni gosti, ljubitelji vrhunskog vina, planinari, zaljubljenici u tradiciju, gurmani i obitelji sa djecom jer zabave i kutjevačkih posebnosti neće nedostajati.







Tako u subotu posjetitelji mogu krenuti na planinarski izlet po Krndiji s vodičima iz Hrvatskog planinarskog društva Vidim ili obilaziti otvorene podrume kutjevačkih vinara. Poslijepodne ih na Trgu graševine očekuje glazbeni program uz nastupe Bisernice, Posegane i Garavuša. Posebna atrakcija je paljenje velike vatre i pečenje vola na ražnju.





U nedjelju posjetitelji ponovo mogu poći na planinarski izlet, obići podrume koje nisu obišli prethodnog dana ili se vratiti u one koji su ih posebno dojmili.

U crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Kutjevu za sve posjetitelje bit će služena sveta misa.





Jedinstvena ceremonija krštenja mladog vina bit će u nedjelju u poslijepodnevnim satima. Bačve vina vozit će se kroz grad na krštenje u starim okićenim zapregama, a sam čin krštenja bit će ispred župne crkve.

Slijedi nastavak druženja uz glazbu, zabavu i eno-gastro ponudu.

Sve ovo, i još mnogo toga, razlozi su da idućeg vikenda posjetite Kutjevo, prijestolnicu graševine, uživate u gostoprimstvu, bogatoj ponudi jela i pića te se zabavite uz ples i pjesmu na jedinstvenom događaju krštenja mladog vina.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI