Ovako će izgledati novi vrtić: Imat će bazen i primat će 200 djece

Dječji vrtić u Požegi - projektni prijedlog
(FOTO: Projektant/ilustracija)

30.10.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 14147

"Projekt novog dječjeg vrtića treba biti gotov do 15. studenog. Važno nam je da ispoštujemo taj rok da bismo se prijavili na indikativnu listu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Projektant mi je obećao da će do tada projektni plan biti gotov, a mi ćemo onda ishodovati građevinsku dozvolu i ostalu potrebnu dokumentaciju", odgovorio nam je požeški gradonačelnik Vedran Neferović na pitanje što je s planiranom izgradnjom novog dječjeg vrtića na Prauljama.



Kako doznajemo od projektanta Krešimira Božičevića, novi će se vrtić prostirati na oko 3.000 četvornih metara površine. Zamišljeno je 5 vrtićkih i 5 jasličkih jedinica. Svaka vrtićka grupa može imati 20 do maksimalno 25 djece, a jaslička do 15-ero, što znači da će vrtić moći primiti ukupno do 200 djece. Zgrada će biti prizemna, a predviđa i prostorije za upravu te gospodarski dio s kuhinjom, blagovaonicom itd.







U sklopu vrtića bit će i bazen u kojem će se djeca već od predškolske dobi učiti plivati. Projekt predviđa bazen dimenzija 12 x 6 metara, a služit će za potrebe djece ne samo iz ovog, već i iz drugih požeških vrtića.

- Dosta je cirkusiranja s objektima koji više ne mogu biti u funkciji. Ovakav objekt nam je potreban zbog normalnih europskih standarda - ustvrdio je gradonačelnik Neferović.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI