¨Rukomet mi je prije bio rekreacija i zabava, a sad je više od toga¨

Lovro Farkaš (desno) s trenerom Jurkovićem
(FOTO: Aleksandar Grlić)

21.10.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 14854

15-godišnji požeški rukometaš Lovro Farkaš izabran je nedavno u kadetsku reprezentaciju Hrvatske. Skroman i odličan učenik Gimnazije u Požegi rukometnu karijeru je počeo prije svega nekoliko godina. Hrvoje Jurković, njegov trener ima za njega samo riječi hvale, ali ističe je to samo tamo nastavak dugogodišnjeg rada s mladima Rukometnog kluba Požega.

- Rukometom se bavim tri-četiri godine. Prije toga sam se bavio tenisom i drugim sportovima. Moram priznati da nisam ni znao da postoji klub, nego jednostavno, tata me doveo i to je to. Ne možete me pitati kao da sam izabran, nisam najbolji da odgovorim na to pitanje. Tjedno imam četiri treninga po sat vremena, nekad treniram i sam. Rukomet mi je prije bio rekreacija i zabava. Sada je više od toga, sad mi je bitan i uspjeh - kaže nam skromno Lovro.

- Selektor Slavonije i Baranje ga je vidio i predložio u Zagrebu - pojašnjava nam trener Jurković.


- U reprezentaciji igram krilo, a ovdje lijevog vanjskog. Nemam nekih uzora, cilj mi je samo dati sve od sebe. U reprezentaciju nas je ušlo 20, a u selekcijama u kampu bude 200 djece. U kampu sam bio prošlog ljeta i nisam upao u selekciju. Tamo se trenira dvaput dnevno u tjedan dana. Društvo je OK, super je ekipa. Moram priznati da nisam nešto naučio na tim kampovima i da sam jednostavno otišao dati sve od sebe - prisjeća se prošlogodišnjih iskustava Lovro.


Prije Lovre su tu bili Karlo Grgurić i Domagoj Potnar koji od prošle godine igra u Zagrebu i na popisu je za reprezentaciju.

- Ovo nam je treći igrač u tri generacije. U 1994. godištu smo imali Karla Grgurića, u 1996. godištu Domagoja Potnara koji igra za Rukometni klub Zagreb. Lovro je treći i nadam se da ćemo i dalje izbacivati kvalitetne mlade igrače. To su sad sve dečki od 16 do 18 godina. Pred njima je rad da se u sljedećih par godina izbore za ulaz u A selekciju. Nadam se da će Domagoj, koji je na najboljem putu, to i ostvariti. Sad je tu Lovro, a imat ćemo već u sljedećoj generaciji par dječaka koji se već sada ističu. Vjerujem da će uz dobar rad već idućeg ljeta izaći u dobnu selekciju. Neki su u selekciji Slavonije, a nadam se da će upasti u reprezentaciju Hrvatske. Nema tajne, topla voda je izmišljena, treba samo raditi. U školi rukometa imamo 50-ak djece, a tek smo počeli, tako da vjerujem da ćemo kao i prošle godine doći do stotinu što je optimalno za njihov uzrast. Uveli smo mini rukomet, spustili ljestvicu i radimo s baš malim rukometašima. Svake godine radimo nešto novo i to donosi rezultate - pohvalio nam se trener Jurković.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI