Ana je Josipi kupila knjige, obitelji Vuzem pomagat će i dalje

Ana Jelušić Josipi je kupila knjige za školu
(FOTO: Lidija Galić)

06.10.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 13663

„Nemoj plakati. Dat će Bog....bit će bolje“, tješila je svoju novu prijateljicu Nevenku Ana Jelušić.

Suze je u tom trenutku, u podstanarskom domu Nevenke Vuzem u Ruševu kod Čaglina, jedva uspijevala sakriti i Anina prijateljica Marijana koja je povezala ove dvije žene.

Podsjetimo, samohrana majka Nevenka Vuzem putem našeg je portala zatražila pomoć dobrih ljudi pri kupovini knjiga za svojih četvero djece.


- Živim u Njemačkoj od 1993. godine i često dolazim u rodnu Pleternicu. Kad sam došla kod Mirjane u cvjećarnicu pokazala mi je priču o Nevenki i odmah sam rekla: idem pomoći – prepričava Ana. Za srednjoškolku Josipu odlučila je kupiti knjige, a samo mjesec dana nakon što se telefonom čula s Nevenkom, odlučila ih je posjetiti.




Ovaj je put za Stjepana donijela torbu i školski pribor, a djevojkama će već za 15-ak dana donijeti zimsku obuću i jakne.

- Imam puno prijatelja u Munchenu koji žele pomoći. Pomažemo kad god stignemo. Već smo prikupljali higijenske potrepštine za pleternički kraj nakon poplave u lipnju. Pomagala sam i obitelji s puno djece iz okolice Pleternice. Trenutačno s prijateljima organiziramo dva velika koncerta gdje ćemo sav prikupljeni novac darovati bolesnoj majci s troje djece koja živi u Hercegovini. Pomoći ću i Nevenki. Sve što radim, radim sa srcem i uz Božju pomoć – kaže Ana.

Susret s Anom Nevenku je posebno dirnuo jer prije točno godinu dana izgubila je brata koji joj je bio potpora u najtežim periodima života, tijekom rastave i teškim danima kad je s djecom živjela u trošnoj kući u šumi pored Ruševa.



- Tužna sam. Ne pomažu mi oni koje poznam i koji bi mogli priskočiti u pomoć, a netko tko me nikad nije vidio toliko mi daje – jedva nam je rekla kroz suze.

Nevenka i i njezin nevjenčani suprug Zlatko spremni su raditi sve kako bi svojoj obitelji osigurali pristojan život.

- Radimo što god treba i gdje god ima posla. Stan plaćamo 300 kuna, tu su i poprilično velike režije jer je kuća stara. Imamo 2. 200 kuna dječjeg doplatka. Dva mjeseca mijenjam spremačicu u čaglinskoj školi, ali ne znam do kada ću imati taj posao. Ma samo da mi je naći nešto za stalno da imam koliko-toliko sigurne prihode. Ovako me ubija ta neizvjesnost. Preteško je kad vam djeca dođu iz škole i kažu da nešto trebaju, a ja im nemam odakle to priuštiti – kaže Nevenka.

Zlatko se ovih dana sprema za Švedsku. Radit će na gradilištu. Za to vrijeme Nevenka će s Josipom, Mirnom, Stjepanom i Karolinom ostati u Ruševu.

Na odlasku Ana iz torbice vadi novac.

- Evo, kupi djeci mjesečne karte za autobus i nešto za kuću. Ne brini, vidimo se za desetak dana – pozdravila se Ana koja je ovoj obitelji u za njih teškim vremenima uspjela vratiti nadu da će jednom ipak biti bolje.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI