¨Zašto ne smijemo parkom šetati pse?¨: Evo prijedloga za Grad (foto)

Snježana Mekić Delić
(FOTO: Aleksandar Grlić)

30.09.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 11263

Požeška slikarica Snježana Mekić Delić uputila je prijedlog Gradu Požegi za postavljanjem posebnih kanti za odlaganje vrećica sa psećim izmetom umjesto postojećih znakova zabrane šetanja vlasnika sa psima na požeškim šetnicama. Učinila je to, kako kaže, ponukana "ružnim ponašanjem ljudi koji mrze pse, mačke, a očito i sve oko sebe, pa se otresaju, psuju i tjeraju pse i vlasnike s travnjaka ispred kuća kao da su njihovo vlasništvo".

-  Znakovi zabrane za pse im daju još više kuraže da truju mačke, tjeraju ljude sa psima. Doživjela sam to kad sam sa svojim starim psom šetala u susjedstvu. Uglavnom ispaštam zbog svih onih koji za svojim ljubimcima ne kupe izmet. Možda bi im ovakve kante pomogle da to počnu raditi, a vlasnici pasa ne bi konačno više bili građani drugog reda. Zašto ja sa svojim psom ne mogu šetati parkom, travnjacima? Redovno sakupljam izmet i trpim ružne poglede i ispade primitivaca za sve one koji to ne rade i prave se ludi kad im pas obavlja nuždu - tvrdi Snježana. Naglašava kako ne traži da se za šetanje pasa oslobode šetnice i parkovi uz dječje vrtiće i osnovne škole.

- Stoga predlažem da postavite ovakve kante na šetnicama u gradu i parkovima, jer ne želim biti građanin drugog reda i imati zabranjen pristup zelenim djelovima grada samo zato što sam udomila psa. Ako to turističko i kulturno središte kakvo je Rab može imati, pa može i Požega - dodaje Mekić Delić, a u svome dopisu Gradu, koji je proslijedila i redakciji 034portala, prilaže fotografije takvih košarica za pseći izmet koje je snimila na otoku Rabu.






Foto: Iz priv. kolekcije S. Mekić Delić

Od gradonačelnika Vedrana Neferovića dobili smo tek kratki odgovor na ovu temu. Kaže da će se ovaj problem uskoro krenuti rješavati.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI