¨Ovo je najbolje i najkorisnije što smo do sada napravili¨ (foto)

Sjenica na Sajmištu
(FOTO: Lidija Galić)

27.09.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 11722

Bez rezanja vrpce, govora i protokola danas je mještanima požeškog Sajmišta dana na korištenje novoizgrađena sjenica za odmor. Riječ je o projektu koji su realizirali članovi Požeške udruge mladih aktivista (PUMA).






- Zadovoljni smo i osjećaj je odličan. Radovi su trajali koji dan duže od planiranog jer nam vrijeme nimalo nije išlo na ruku. Posljednjih smo tjedan dana radili i noću, pod reflektorima. Zaklada "Slagalica" osigurala nam je 13 tisuća kuna za materijal, Grad je donirao beton u vrijednosti od dvije tisuće kuna, a sve fizičke radove obavili smo sami. Glavni majstor je bio moj otac Rade i najveći dio radova odradilo je nas petorica - kaže Marijan Crnjac.






U pomoć su, dodaje, priskočili i sami mještani Sajmišta koji su za otvorenje sponzorirali hranu i piće.

- Ovo je toliko kvalitetno napravljeno da će i naša djeca moći uživati u tome. Imamo iza sebe dosta projekata, ali ovo je nešto trajno i zbog toga je osjećaj odličan. Ovo je najbolje i najkorisnije do sada što je PUMA napravila - zadovoljno je ustvrdio Crnjac.

Na sjenici je istaknut kućni red. Naime, mogu je koristiti svi mještani Sajmišta, ali pod uvjetom da ne uništavaju imovinu te da iza sebe ostave čisto, uredno i neoštećeno.





Sajmište ima oko 900 kućanstava i prvi je to požeški kvart koji ima zajedničku sjenicu s pecalom, roštiljem i prostorom za sjedenje. Neiskorištenog prostora je još dosta tako da već sada postoje novi planove.

- Kontaktirao sam već Zakladu "Slagalica" i želja nam je napraviti ovdje dječje igralište. Mjesto je idealno, daleko od prometa, uz sam nasip Veličanke, u prirodi - najavljuju "Pume".





Fešta na Sajmištu trajat će do kasno u noć. Hrane i pića ima za oko 200 ljudi i "Pume" pozivaju sve koji žele da im se pridruže u ovom značajnom danu za mještane Sajmišta.











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI