Maratonom i polaganjem vijenaca obilježena godišnjica u Kamenskoj

Predstavnici Požeško-slavonske županije polažu vijenac na spomen obilježju u Kamenskoj
(FOTO: PSzupanija.hr)

26.09.2014. | PSzupanija.hr/M.N.
Pregleda: 4788

Prva vojna akcija s ciljem oslobađanja Požeštine od agresora započela je na današnji dan prije 23 godine. U čast poginulim hrvatskim braniteljima požeška HVIDRA organizirala je i ove godine memorijalni maraton od Požege do Kamenske na kojem je sudjelovalo desetak maratonaca s područja Požege, Slavonskog Broda i Zagreba.






Prije polaska maratonce su sa Trga 123. brigade u Požegi ispratili požeško - slavonski župan Alojz Tomašević, zamjenik župana Ferdinand Troha i gradonačelnik grada Požege Vedran Neferović. Maratonci su svoj put, dug 24 kilometra, istrčali za tri sata te je nakon toga u Kamenskoj, kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, odana počast hrabrim hrvatskim vitezovima. Predstavnici udruga, Požeško-slavonske županije te gradova i općina položili su vijence i zapalili svijeće, objavljeno je na službenoj stranici Požeško-slavonske županije.








Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI