¨Ne dam da sruše moje čemprese, uspomena su mi na sina¨

Ivan Golić iz Požege
(FOTO: Lidija Galić)

26.09.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 13795

Ovih je dana krenulo uređenje Ulice Pavla Radića u Požegi. Ruše se stara stabla, uglavnom borovi i čempresi, na čija će mjesta biti posađena nova.

I dok neki od stanovnika ove požeške ulice nemaju ništa protiv, oni malo stariji nisu baš zadovoljni.







- Mi smo to sadili prije trideset godina. Ako je to na mojoj parceli trebali su me obavijestiti. Kad će to narasti? - negoduju.

I dok je većina od oko 200 stabala planiranih za rušenje već porušeno, dva su čempresa ispred kućnog broja 141 netaknuta.





- Ne dam srušiti čemprese ispred svoje kuće. To mi je uspomena na pokojnog sina. Kad sam ih sadio imao je dvije-tri godine i bio je sa mnom dok sam to radio. Ne dam i gotovo - odlučan je Ivan Golić.

Kaže da je rekao vatrogascima da ih ne smiju dirati.

- Preskočili su moje čemprese. Ne mogu oni o tome odlučivati. Rekli su da će doći šef pa će on odlučiti. Kako god bilo, ja svoje čemprese ne dam - ponovio je.





- Uređenje Ulice Pavla Radića provodi se na temelju prijedloga gradskog Povjerenstva za hortikulturu. Isto to smo napravili u Vukovarskoj ulici i u Kralja Krešimira. Sve se radi planski jer postojeći su drvoredi u dosta lošem stanju - rekao nam je gradonačelnik Vedran Neferović.
- Nije nam cilj uništavamo već da radimo organizirano i planski u cijeloj ulici. Ako netko inzistira da to ostane nećemo rezati silom - prokomentirao je Dalibor Tomljanović, član Povjerenstva za hortikulturu Grada Požege.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI