Za DORH čisti, ali ne i za Poreznu: Račun PSS-a pred blokadom

Željko Mitrović i Nino Abramović
(FOTO: Mario Nakić)

23.09.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 12366

Požeški sportaši imaju razloga biti zadovoljni rješavanjem problema financiranja kotizacije na natjecanjima i troškova prijevoza, kao i uređenjem sportskih objekata, ponovio je Nino Abramović, predsjednik Požeškog sportskog saveza na današnjoj konferenciji za medije. Međutim, savez se našao u novim problemima nakon što je protiv tajnika Željka Mitrovića kaznenu prijavu podnio bivši predsjednik Krešimir Pavelić.

- Problemi su nastali kada su se neki sportaši pomamili za političkim funkcijama. Imam rješenje DORH-a koji je odbacio kaznenu prijavu, a gospodinu Paveliću poručujem da je zalutao u sport. Neka se makne od politike i uživa u stečenoj mirovini. To govorim u svoje ime, a ne u ime saveza - rekao je Mitrović, koji je bio vidno ogorčen zbog činjenice da je bio pod istragom DORH-a i policije.

Uz policiju, papire Požeškog sportskog saveza pregledale su i razne inspekcije, od protupožarne zaštite, preko Revizije, do Porezne uprave. Svi su ustvrdili da nepravilnosti nema, osim Porezne koja je utvrdila postojanje poreznog duga koji, uz zatezne kamate, iznosi oko 55.000 kuna. Prema rješenju Porezne uprave, taj dug se mora platiti do petka ili će račun Požeškog sportskog saveza biti blokiran. To bi značilo velike probleme za sve požeške sportske klubove jer se preko saveza vrše financijske transakcije.


- Ovo je zaista ozbiljan problem jer mi toliki novac nemamo. Imamo neke prijedloge, razgovarali smo i s gradonačelnikom, tražit ćemo pomoć Grada, ali prije svega moramo sazvati Skupštinu koja će odlučiti. Porezni dug ne osporavamo, ljudi iz Porezne su odradili svoj posao - rekao je Mitrović dodavši kako se radi o dugu stvorenom u vrijeme dok je Pavelić bio predsjednik Saveza.


Krešimir Pavelić, podsjetimo, smijenjen je s funkcije predsjednika Požeškog sportskog saveza nakon promjene vlasti u Požegi. Na prošlim lokalnim izborima bio je kandidat za dogradonačelnika Zdravku Ronku. Tvrdi da je za sve odgovoran glavni tajnik saveza koji za to prima "debelu plaću".

- Ne znam kakvo su oni to rješenje iz DORH-a dobili, ja ga nisam vidio. Nisu još bile sve inspekcije, koliko znam, sportska inspekcija iz Ureda državne uprave im još nije bila. Ja tvrdim da je gospodin Mitrović prekoračio svoje ovlasti, samo to, a od državnih institucija očekujem da odrade svoj posao. Kao predsjednik volonter, nisam se bavio uplatama, to je posao glavnog tajnika koji je za to debelo plaćen.

- Kako on može reći da sam zalutao u sport, kad sam 35 godina vozio moto utrke, više puta sam bio državni viceprvak, 1993. sam izabran za najboljeg sportaša grada Požege, bio sam dopredsjednik Hrvatskog motocross saveza, a i danas mi je dijete najbolja kadetkinja grada Požege? A o njegovim sportskim rezultatima najbolje govori rezultat Slavonije u zadnjih godinu dana - odgovara Pavelić.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI