Nova sezona u znaku festivala KaZlaDo i KaFe

Najavljena je 20. sezona u Gradskom kazalištu Požega
(FOTO: Lidija Galić)

11.09.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 7028

Nova sezona u Gradskom kazalištu Požega u znaku je 20. obljetnice osnutka Gradskog kazališta Požega kad je izvedena predstava „Gle kako dan lijepo počinje“ te 300. obljetnice izvedbe prve predstave u Požeštini.

- Sezona donosi šest premijera, deset gostujućih predstava, dvije kazališne radionice i dva festivala – najavila je Valentina Soldo, ravnateljica Gradskog kazališta Požega.

Novina u ovoj sezoni je prvi kazališni susret dramskih skupina Požeško-slavonske županije KaZlaDo.


- Ideja je da se okupe sve dramske skupine i svoje predstave i pokazne igre izvedu u kazalištu te da i oni osjete kazališne daske. Organizirat ćemo susrete s glumcima i redateljima kako bi i ta djeca bolje upoznala kazalište – pojasnila je ravnateljica Soldo. KaZlaDo će biti organiziran u proljeće 2015. godine.


Posebnost 20. sezone je i KaFe koji će biti održan početkom srpnja u sklopu „Ljeta u kazalištu“.

Tijekom sedam dana bit će izvedene predstave uglavnom za odrasle uz nekoliko dječjih.

Svakog mjeseca u kazalištu će biti izvedena najmanje jedna gostujuća predstava, tu su i radionice Male škole kazališta i Srednjoškolske kazališne družine, Noć kazališta, Svjetski dan kazališta, a po završetku sezone bit će tiskan novi broj Kazališnih novina.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI