Doktorirajte na ¨Ej ti pij¨ listi, kušajte slavonske delicije i uživajte

Organizatori sedmodnevnog Aurea festa
(FOTO: Vjeran Blašković)

29.08.2014. | Vjeran Blašković
Pregleda: 14101

Sedam dana ovogodišnjeg Aurea fest-a, koji počinje u ponedjeljak, obilježit će mnogi događaji za sve uzraste i ukuse. "Ej ti pij lista" samo je jedna od novosti koje očekuju posjetitelje. Radi se o natjecanju tijekom svih sedam dana u kojemu mogu sudjelovati svi, a samo najbrži pilci i poznavatelji vina osvojit će diplome vinskog pripravnika, magistra ili doktora koje će biti trajni dokaz njihovih vinskih znanja i vještina.

U vinogradu vinskog kardinala Antuna Bauera, festivalskog prodirektora zaduženog za Festival vina i gastronomije, osim ponude festivalske hrane i vina predstavljena su i sva ostala događanja koja će se održavati svakoga dana na tri lokacije: šetališnoj zoni, Trgu Sv. Trojstva i u šatoru na parkiralištu iza gradske kuće.

- Posebno me veseli što smo vinare okupili u šetališnoj zoni, nitko nije rekao da neće doći. Govorimo o Kaptolu, Velikoj, Pleternici, Požegi, Kutjevu, mislim da je to jedan veliki napredak - rekao je Bauer.


Festivalske dane tj. festivale predstavile su prodirektorice i prodirektori koji su zaduženi za organizaciju. Uz svakodnevni Festival vina i gastronomije očekuju vas Festival običaja, Ulični festival, Festival mode i nakita, Festival uličnih svirača i mađioničara, Festival plesa, Festival DJ-a i MC-a, Festival popularne glazbe, Zlatne žice Slavonije te Festival koreografiranog folklora.


Cijeli raspored Aurea festa pogledajte u festivalskom vodiču.

Direktor festivala Veljko Valnetin Škorvaga pozvao je sve u Požegu od 1. do 7. rujna poručivši da će imati priliku uživati i o čemu pričati prijateljima. Pozivima u Požegu pridružio se i zamjenik gradonačelnika Požege Darko Puljašić.

- Pozovite sve svoje prijatelje, poznanike, kolege, dođite i pomognite nam. Pričamo da možemo bolje. Evo prilike! Svatko od vas tko dođe makar i jedan, dva dana, vidjet će, jer ovi ljudi koji su ga organizirali dali su sve od sebe. Grad Požega je ponosan što ima ovakve prekrasne ljude, koji su vrijedni, spremni i hrabri u današnjem trenutku poduzeti ovo. Je li sedam dana puno ili malo? Malo. Malo je. Vidjet ćete - rekao je Puljašić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI