Djeca izrađivala akvarij od plastelina i školjki (foto)

Radionica za djecu u požeškoj knjižnici
(FOTO: Aleksandar Grlić)

20.08.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 7187

Gradska knjižnica i čitaonica u Požegi je danas bila puna malih vrijednih ruku. Izrađivao se ukrasni akvarij od plastelina, papira i školjki. Ovo je pretposljednja radionica u sklopu manifestacije Ljeto u knjižnici.

- Pustili smo mašti na volju u kreativno likovnoj radionici. Akvarij pravimo već dva dana. Djeca će napraviti plastelinom, glinamolom, školjkama i kamenčićima ugođaj mora s time da su vođeni određenim aplikativnim uzorcima koji im pomažu ostvariti ideje. Još nam je ostala jedna vrlo zanimljiva radionica za djecu, pričaonica "Bajkoviti svijet" koja će se održati u našem otvorenom prostoru 28. kolovoza. Djeca će oslikavati kredom likove iz bajke koje ćemo čitati, a glazbena pratnja će nam biti Goran Katušić, odgajatelj u dječjem vrtiću Cvjetan livada - Ispričala nam je knjižničarka Đurđa Kopunić.




U radionicama sudjeluju djeca od tri do 14 godina.


- Rastežem plastelin, tu ću lijepiti ribu. Volim to raditi , baš mi je zabavno, volim prljati prste. Dovele su me baka i mama - kaža nam Klara koja ima "tri i pol i malo više" godina.



- Pravim ribu od zelenog stiropora, kidam ga i lijepim po predlošku. Radije bi da je riba plavo zelena, al i takav sam stiropor dobila. Zabavno mi je, ovo mi je prva radionica na kojoj sudjelujem, a dovela me je mama. Veselim se tome što će svi moći pogledati naš akvarij kad ga napravimo - kaže nam devetogodišnja Ramona.



- Slažem ljuskice od ribe, svašta radimo i zabavno nam je. Došla sam s mlađom sestrom Anitom. Igram se s njom i kod kuće, ali ovo je više od igre, ovako nešto stvaramo - kaže 13 godišnja Brigita.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI