Pleterničani prokopavaju kanale da bi izbjegli novu katastrofu

Prokopavanje kanala u Kuzmici
(FOTO: Anđelko Banović)

06.08.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 12941

I Pleternica je u stanju pripravnosti. Kako doznajemo od gradonačelnice Antonije Jozić, gradske službe su u stalnom kontaktu s Hrvatskim vodama.

- Orljava je u Pleternici rasla 130 centimetara tijekom zadnjih 12 sati. Svi su u stanju pripravnosti, od komunalnog poduzeća do DVD-a te JVP-a. Svi obilaze teren. Zasad se voda izlila u Blackom i Kuzmici na poljoprivredne površine, većih poplava na našem području još nema. S obzirom da su oborine stale, najviši vodostaj očekujemo noćas - rekla nam je gradonačelnica Jozić.

Dodano u 20,40


U Kuzmici će se pristupiti prokopavanju kanala uz cestu prema Jakšiću.


- Prošli put je voda došla ljudima do kuća od strane pruge. Ovaj put ćemo tu mogućnost pokušati eliminirati. U dogovoru sa ŽUC-om dolaze bageri i prokopat ćemo kanal uz cestu kako se voda ne bi opet izlila - rekao nam je Domagoj Katić, dogradonačelnik Pleternice.

Dodano u 23,15

- Da bi se spriječila ponovna katastrofa u Gradcu, prokopat će se i kanal od pruge prema Orljavi. Vreće s pijeskom su spremne. DVD će obavijestiti stanovnike sela - javlja gradonačelnica Jozić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI