Dovezao mamu u bolnicu, ali zbog poplave se ne može vratiti (foto)

Vlado Culić ne može prijeći most zbog poplave
(FOTO: Aleksandar Grlić)

06.08.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 13461

"Ne možeš ti do mosta ni doći", kaže nam Vlado Culić iz Bučja kod Pakraca dok pokušava vidjeti u kakvom je stanju most između Orljavca i Kamenske. Zbog poplava se ne može vratiti nazad iz Požege.



- Jutros oko 7 sati sam vozio mamu u bolnicu u Požegu. Voda nam je ulazila u automobil. Nekako smo ipak prešli. Sad se vraćam i vidim da je još veća poplava, ne usudim se. Oni koji imaju automobile koji nisu toliko spušteni, lako prijeđu. Bilo je i nekoliko kamiona i kombija. Jedan vozač iz Zagreba me je pitao može li se prijeći, rekao sam mu "S kamionom nema problema" pa je prešao - nastavlja Vlado Culić.







S obje strane mosta postavljene oznake i cesta je službeno zatvorena, postoje barem dva mjesta na kojima se Orljava ozbiljno izlila preko ceste u dužini nekoliko desetaka metara i ne preporučujemo prijelaz osobnim automobilom iako to mnogi rade na vlastitu odgovornost. Barem desetak automobila ju je ipak prešlo dok pričamo s Vladom.





- Nije problem cestovni kanal već priobalje. Pogledajte gdje voda pluta, najmanje ide po koritu. Ne možete 100 hektara površine svesti u mali kanalić - kažu nam Brođani koje smo također ovdje zatekli, a potom daju riječi podrške Vladi: - Ma možete vi proći, samo polako i držite se desne strane.





Njemu to baš i nije utjeha pa se još premišlja, ali ipak odlučuje prijeći iako će dobro "oprati" noge i unutrašnjost automobila. Nakon malo vožnje unazad, srećemo i vatrogasce DVD-a Brestovac koji su se uputili na intervenciju u Mijače.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI