Dinamo poklonio Slaviji za rođendan 5 komada (video)

Prijateljska utakmica između pleterničke Slavije i zagrebačkog Dinama
(FOTO: Mario Nakić)

24.06.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 11483

Dinamovci su najavili svoju "radnu" utakmicu u Pleternici i kako, unatoč Slavijinom 85. rođendanu, neće štedjeti pleterničke nogometaše - i upravo tako su odigrali svih 90 minuta. Bez poštede, Modri ovoga puta u zlatnim dresovima zabili su pet golova u mrežu Slavije.

Zagrepčani su odmah od početka pritiskali, a prvi puta uspijevaju zatresti mrežu plavih u 10. minuti utakmice, kada Krstanović zabija pogodak. Idućih 25 minuta uslijedilo je nekoliko nerealiziranih prilika, a zatim u 36. minuti zabija Alispahić. Pleterničani se nisu ni snašli, a samo minutu kasnije zabija opet Krstanović za 3:0. Samo par minuta kasnije Beqiraj pogađa za 4:0. Značilo je to tri pogotka u mreži Petkovića u samo 10 minuta.

Nakon poluvremena, trener Dinama na teren šalje potpuno novu momčad. Stoperi su bili Vida i Ademi, bekovi Tomečak i Palić, u sredini Chago i Calello, na krilima Šitum i Kramarić te Rukavina i Sylvestr u vrhu napada. U drugom poluvremenu Dinamo nije bio jednako uspješan, a igrači Slavije su imali nekoliko prilika. U 65. minuti nakon akcije Sylvestra i Rukavine gol u mrežu Pleterničana šalje Pavić za konačnih 5:0.





Tijekom poluvremena, govore su održali u ime gostiju sportski direktor Zoran Mamić, trener Krunoslav Jurčić, predsjednik kluba Mirko Barišić, poduzetnik Tomislav Horvatinčić (koji je kazao da u Pleternici žive pravi Hrvati) i izvršni direktor Zdravko Mamić, koji je najavio da će Dinamo od sada svake godine prije Lige prvaka igrati pripremnu utakmicu u Pleternici. Treba napomenuti kako su Horvatinčić i Mamić nakon svojih riječi bili popraćeni glasnim aplauzom, na što oni vjerojatno nisu navikli.

Oproštaj pleterničkih nogometnih velikana

Za trojicu dugogodišnjih i istaknutih igrača Slavije ovo je ujedno bila oproštajna utakmica. Petar Čuljak, Anto Obučina i Krunoslav Putrić odlučili su prepustiti svoja mjesta mladim snagama. Evo što su rekli za 034TV:



NK Slavija Pleternica - GNK Dinamo Zagreb 0:5  (0:4)

Prijateljska utakmica u Pleternici

Gledatelja: 3.000

Suci: Igor Mihalj, Jurica Matijević, Davor Fuček

NK Slavija: Petković, Obućina (od 16. D. Žafaranić) , Čuljak (od 16. Brkić), Putrić (od 16. Štavlić), Valentić (od 65. Ilić), Podobnik, Ančurovski (od 65. Blašković), Hoborka (od 65. Novak),  Marčinović, Neruda, Jakovljević

GNK Dinamo: Kelava (od 46. Zelenika), Vrsaljko (od 46. Tomečak), Tonel (od 46. Ademi), Cufre (od 46. Vida), Ibanez (od 46. Palić), Leko (od 46. Chago), Badelj (od 46. Calello), Alispahić (od 46. Šitum), Sammir (od 46. Kramarić), Beqiraj (od 46. Rukavina), Krstanović (od 46. Sylvestr)

Strijelci: 0:1 Krstanović (10.), 0:2 Alispahić (36.), 0:3 Krstanović (37.), 0:4 Beqiraj (40.), 0:5 Palić (62.)

FOTO Pogledajte fotogaleriju


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI