¨Htio sam se vratiti u Hrvatsku, osnovati tvrtku i zapošljavati¨

Denis Zandona
(FOTO: Igor Pleša)

11.07.2014. | Igor Pleša
Pregleda: 11663

Na pakračko-lipičkom području poduzetništvo ne cvjeta i nažalost relativno često svjedočimo zatvaranju tvrtki. Ipak, postoje i pozitivni primjeri mladih poduzetnika koji su na našem području odlučili osnovati tvrtku i polako pokretati posrnulo gospodarstvo. Jedan od takvih mladih i entuzijastičnih poduzetnika je 26-godišnji Denis Zandona, direktor tvrtke Ices.

Iako je rođen u Hrvatskoj, s tri godine je s roditeljima odselio u Italiju gdje se obrazovao za električara, a uz to je položio i cijeli niz stručnih tečajeva koji mu sada značajno pomažu u poslu. Vratio se tek prije dvije godine kada je, u suradnji s istoimenom talijanskom tvrtkom, pokrenuo posao.

- Oduvijek sam sanjao da se vratim u Hrvatsku, osnujem tvrtku i zapošljavam ljude. Partneri iz Italije tražili su nekoga da s njima pokrene proizvodnju u Pakracu i to je bila prava prilika da ostvarim svoj san. Nakon nekoliko razgovora sve smo se dogovorili i na taj način sam pokrenuo posao. Naša tvrtka se bavi proizvodnjom senzora visoke preciznosti i trenutačno sve proizvode šaljemo matičnoj tvrtci u Italiji koja ih plasira na svjetsko tržište - ističe Zandona.


Tvrtka Ices proizvodne pogone ima u poduzetničkom inkubatoru i tamo će poslovati do kraja 2017. godine.


- Prilikom otvaranja tvrtke imali smo podršku Poduzetničkog centra i Grada Pakraca koji su nam osigurali povoljan najam prostora, ali i stručna savjetovanja, a veliku pomoć imali smo i od poduzetnika u poduzetničkoj zoni koji također posluju s partnerima u Italiji. Nije uvijek sve bilo idealno, ali uz suradnju smo uspjeli rješiti puno problema i postići kvalitetne rezultate. Trenutačno imamo zaposleno 16 djelatinka koji su najzaslužniji za doasadašnje rezultate, a planiram i dalje zapošljavati, ali ipak, to će ovisiti o tržištu koje je dosta nepredvidivo - rekao je Denis.

On ističe da, nakon izlaska iz poduzetničkog inkubatora, u Pakracu planira kupiti halu i eventualno proširiti proizvodnju, no napominje kako će taj proces ići nešto sporije s obzirom da stvaraju proizvod koji zahtijeva puno pažnje i usavršavanja.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI