Putuju u Južnu Ameriku: Želimo upoznati nove ljude i zemlje

Požežani na prošlogodišnjem putovanju u Kini
(FOTO: Facebook)

11.07.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 9465

"Treba putovati, treba se baciti i otisnuti i ne misliti da je to nemoguće za izvesti", misao je s kojom grupa mladih Požežana danas poslijepodne odlazi na četiri tjedna dug put.

- Ide nas četvero iz Požege, Hrvoje Vujnović, Boško Soldić, Igor Kovačević i ja. Putem nam se pridružuju Marko Balen i njegov prijatelj Denis. Posjetit ćemo Argentinu, Boliviju, Čile i Peru - prepričava Martina Nekić, jedina članica u ekipi za koju kaže da ne planira previše već ideju o odlasku na putovanje vrlo brzo pretvore u stvarnost.

- Prije mjesec dana smo kupili avionsku kartu, a dolaskom u svaku od država iznajmljivat ćemo automobile i putovati od grada do grada. Imamo već na karti ucrtano što želimo obići. Hostele smo rezervirali za prva tri dana u Buenos Airesu, a dalje ćemo u hodu pronalaziti smještaj - dodaje Martina.


Na put odlaze bez imalo straha, ali s velikim očekivanjima jer, kaže, vole bliski kontakt s ljudima, iskusiti njihov način života, vidjeti nove zemlje i drugu kulturu.


- Malo nam je problematična Bolivija gdje se, primjerice, ne smije samo tako hodati okolo s fotoaparatom, ali vidjet ćemo što nas čeka kad dođemo tamo - kaže Martina.

Dodatni je doživljaj u cijeloj priči što će u Argentinu doputovati u nedjelju ujutro, a istog dana navečer je finale Svjetskog nogometnog prvenstva pa ih, vjeruje, očekuje pravo ludilo.

Dio ekipe prije dvije je godine proputovao Kinu.



Na put ih je išlo devet, posjetili su Peking, Šangaj i Hong Kong, a domaćin im je bio Hrvat Matej Balen koji živi u Kini. Iz tadašnje ekipe u Južnu Ameriku s njima ovaj put, zbog bolesti,  neće Dado Englman. Ekipa mu poručuje da će ipak biti s njima u mislima da će mu donijeti kilu soli iz Salar de Uyuna.



- Volimo svi putovati, radimo i štedimo za to. Nekima je ovo prvo daleko putovanje i prvi let avionom. Iz Kine smo se vratili s jednim predivnim doživljajem više za cijeli život. Nadamo se da će nam Južna Amerika dati podjednako predivno iskustvo - zaključuje Martina.

Na pitanje što je sljedeće kratko je odgovorila: Ne znam, ali znam da idemo.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI