Slavili domaći šaranaši: ¨Ovo mi je najljepši trenutak u karijeri¨

Pobjednička ekipa Šaranskog kupa na Pjeskari
(FOTO: Mario Barać)

09.06.2014. | Mario Barać
Pregleda: 8749

"Ribolovom se bavim 33 godine, šaranskim ribolovom 27, nikada nisam osvojio prvo mjesto i ovo je najljepši trenutak u mojoj ribolovnoj karijeri", rekao je Lipičanin Ante Duvnjak nakon što je sirena označila kraj 52-satnog neprekidnog ribolovna na šaranskom kupu koji je, na jezeru Pjeskara u Dobrovcu pored Lipika, organiziralo ŠRD "Slavonac" Lipik.

Ekipa CT "Staročeško Tenei", u kojoj su uz spomenutog Duvnjaka lovili još Vladimir Šuperina i Mario Čarapar, ulovila je i u jezero vratila ukupno 37 riba ukupne težine 305 kilograma, što je za 71 kilogram više od drugoplasirane ekipe CT "Vretenac" u kojoj su lovili ribolovci iz Zagreba, Kutine i Požege.




Najveći ulov šaran od 17,7 kilograma


Na prvom ovosezonskom šaranskom kupu nastupilo je 11 ekipa s ribolovcima iz Zagreba, Osijeka, Nove Gradiške, Našica, Požege, Kutine, Popovače, Pakraca i Lipika. Ukupno je tijekom 52 sata ulovljeno ukupno 185 riba ukupne težine 1.615 kilograma (prosjek ulovljene ribe 8,7 kilograma). Najveći ulov imala je ekipa CT "Dlakavi Mila XL" koji su ulovili šarana teškog 17,7 kilograma.

- Poklopilo se puno toga, mislim da smo savršeno odradili poziciju, ali smo se i naradili kao konji jer smo hranili i prebacivali štapove svakih pola sata do sat vremena. Na kraju jako je bila bitna i sreća - rekao je kapetan ekipe Duvnjak. Prije 10 godina kada je na ovom jezeru ustanovljen sistem ribolova "ulovi i pusti" i kada je počelo organiziranje šaranskih kupova, kupio si je kubansku cigaru i rekao da će je popušiti ako ikada osvoji prvo mjesto. - Čekao sam 10 godina, ali se isplatilo - rekao je Duvnjak.



Šuperina je prije 6 godina osjetio slast prvog mjesta, ali ističe kako mu je ovaj naslov posebno drag. - Ovaj kup smo shvatili maksimalno ozbiljno i tako smo ga i odradili. Pogodili smo taktiku i najbrže se prilagodili stanju na vodi te uvjetima ribolova.



Jedini "stranac" u pobjedničkoj ekipi je Kutinjanin Mario Čarapar kojemu je ovo također prvi put da je osvojio prvo mjesto.

- Godinama lovim s dečkima i dobro smo se osjećali prije ovog kupa. Bili smo skroz nabijani, a moram priznati da sam bio dosta razočaran kada sam vidio da smo izvukli poziciju 1. Na kraju je sve ispalo super, ali sam bio preumoran za slavlje jer je kup bio jako naporan zbog vrućine pa sam jedva čekao krevet - rekao je Mario dan nakon kupa.

Neki natjecatelji su jedva čekali sirenu koja je označila kraj natjecanja kako bi se osvježili u jezeru kao što je to učinio Antonio Sabo, jedan od najmlađih sudionika kupa.



Zbog udice na pakračkoj kirurgiji

Osim što je šaranski ribolov tjelesno vrlo zahtjevan, ovo je i opasan sport u što se uvjerio Hrvoje Trputac iz CT "Hookah i Culak". Njemu se udica zabola u nogu pa je završio na kirurgiji pakračke bolnice gdje mu je udica izvađena.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI