Jakšićanin u a capella grupi: ¨Spaja nas ljubav prema pjevanju¨

A.K.A. Crescendo
(FOTO: YouTube/Screenshot)

05.06.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 8664

A.K.A Crescendo je prva i zasad jedina studentska a capella skupina u Hrvatskoj, a svojom glazbom privlače sve veću pažnju medija i javnosti. Broje 14 članova, bivših i sadašnjih studenata Sveučilišta u Zadru, koji dolaze iz svih dijelova Hrvatske. Djeluju bez voditelja te zajedničkim radom stvaraju vlastite aranžmane pop, rock i gospel pjesama. Sudjelovali su na brojnim svečanim koncertima u Zadru, a svoj prvi javni nastup bilježe na završnom koncertu Sveučilišta prošle godine.



Zanimljivo je da je među članovima ove zanimljive glazbene skupine i jedan student s našeg područja, točnije iz Jakšića.


- Spaja nas ljubav prema pjevanju. Privuklo nas je to što je ovaj način stvaranja glazbe još nepoznanica u Hrvatskoj, nije toliko popularna kao u SAD-u gdje npr. Pentatonixi imaju koncertne turneje. Stoga želimo ovdje približiti ovu vrstu glazbe i način pjevanja. Naizgled izgleda lagano sve, ali tu postoji mnogo truda i muke oko jedna pjesme. Ali kada smo čuli studijsku verziju pjesme i vidjeli spot, sav naš trud se isplatio - rekao nam je Jakšićanin Tomislav Dumančić, dodavši kako bi oni rado došli nastupati i u Požegu.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI