Jakšićanin u a capella grupi: ¨Spaja nas ljubav prema pjevanju¨

A.K.A. Crescendo
(FOTO: YouTube/Screenshot)

05.06.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 8660

A.K.A Crescendo je prva i zasad jedina studentska a capella skupina u Hrvatskoj, a svojom glazbom privlače sve veću pažnju medija i javnosti. Broje 14 članova, bivših i sadašnjih studenata Sveučilišta u Zadru, koji dolaze iz svih dijelova Hrvatske. Djeluju bez voditelja te zajedničkim radom stvaraju vlastite aranžmane pop, rock i gospel pjesama. Sudjelovali su na brojnim svečanim koncertima u Zadru, a svoj prvi javni nastup bilježe na završnom koncertu Sveučilišta prošle godine.



Zanimljivo je da je među članovima ove zanimljive glazbene skupine i jedan student s našeg područja, točnije iz Jakšića.


- Spaja nas ljubav prema pjevanju. Privuklo nas je to što je ovaj način stvaranja glazbe još nepoznanica u Hrvatskoj, nije toliko popularna kao u SAD-u gdje npr. Pentatonixi imaju koncertne turneje. Stoga želimo ovdje približiti ovu vrstu glazbe i način pjevanja. Naizgled izgleda lagano sve, ali tu postoji mnogo truda i muke oko jedna pjesme. Ali kada smo čuli studijsku verziju pjesme i vidjeli spot, sav naš trud se isplatio - rekao nam je Jakšićanin Tomislav Dumančić, dodavši kako bi oni rado došli nastupati i u Požegu.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI