Otvorenje bazena idućeg četvrtka, cijene iste kao lani

Uređenje bazena za novu sezonu
(FOTO: Aleksandar Grlić)

04.06.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 15649

Sezona kupanja na požeškim bazenima trebala bi početi već idućeg tjedna. Radove na uređenju bazena danas su obišli požeški gradonačelnik Vedran Neferović i Anto Bekić, direktor Komunalca. Vrijednost pripremnih radova je oko 50 tisuća kuna.

U Komunalcu ističu da će biti spremni za veći broj kupača zbog zatvorenih veličkih bazena. Cijena ulaznica ostaje ista, pet kuna za djecu i deset za odrasle.




- Trenutačno se bojaju školjke velikog i malog bazena i servisira oprema za dezinfekciju vode. Budući da zahvaćamo vodu iz Veličanke imamo sustav filtriranja i dezinfekcije. Uređuje se i okoliš. Očekujemo da će radovi biti gotovi do kraja tjedna te bi do srijede trebali napuniti bazen. Slijedi uzimanje uzorka vode od strane Zavoda za javno zdravstvo i ako je sve u redu vjerojatno ćemo u četvrtak otvoriti bazene za kupanje - izjavio je Anto Bekić, direktor Komunalca.




Za iduću godinu u planu je moderniji, protočni bazen koji se neće prazniti.

- U idućih 10-ak dana idem u posjet tvornici koja radi otvoreni bazen u Vukovaru. Zatražili smo ponudu da vidimo koliko košta da se bazen olimpijskih proporcija s filterima, pročistačima vode i kontinuiranim punjenjem bez pražnjenja tijekom sezone napravi u Požegi. Otvoreni bazen bi mogao imati dužu sezonu, ali samo uz sustav koji bi vodu držao unutra. Čistoća i grijanje bi se mogli riješiti prirodnim putem da se bazen preko noći zaštiti folijama i da se ne gube dani za izmjenu vode kad je vrijeme idealno za kupanje. Mislim da je to nužnost i moramo gledati da iduću godinu dočekamo s novim bazenom. Bitan je i okoliš. Ovih će nam dana potencijalni izvođači dati ponude za parkiralište koje bi trebalo biti asfaltirano do 1. srpnja. Nakon toga bi bila riješena kuglana sa završnim radovima na pročelju - rekao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI