Veliku u tri dana posjetilo preko 10.000 ljudi

02.06.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 11691

Tijekom trodnevne manifestacije "Čuvajmo običaje zavičaja" Veliku je posjetilo više od 10.000 ljudi. Bez obzira na sveprisutnu krizu i poplave koje su nedavno pogodile naše područje, tradicionalna velička fešta protekla je uspješno.

- Na Najduži stol u Hrvata bio je nešto manji odaziv nego obično, ali svejedno je bila gužva i dobra zabava. Na koncertu Opće opasnosti odaziv je bio maksimalan, a na folklornoj smotri smo imali 13 folklornih društava iz cijele Hrvatske, ali i Vojvodine, BiH. Po prvi put su nam došli i gradišćanski Hrvati iz Austrije. Stol je bio malo kraći nego lani, oko 800 metara. No, sve u svemu, možemo biti zadovoljni jer je Veliku posjetilo ukupno i više od 10.000 ljudi - rekao nam je Tomislav Galić, direktor Turističke zajednice Općine Velika.

Sljedeće godine koncept će biti isti, s obzirom da je nakon 25 godina folklorne smotre i 5 godina Najdužeg stola već stvoren brend, ali organizatori planiraju pojačati ponudu.


- Gledat ćemo da što više novca privučemo izvana, kako bismo mogli smjestiti sve goste, a u isto vrijeme pojačati ponudu našim domaćim proizvodima i delicijama. I dalje ćemo imati jednu večer koncert neke poznate grupe, drugi dan Najduži stol, a treći dan smotru folklora. To se neće mijenjati - ustvrdio je Galić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI