Prva masovna biciklijada u Požegi okupila i staro i mlado (video)

31.05.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 28021

"Cijela naša obitelj je sudjelovala u biciklijadi. I muž i sin su sudjelovali, došli smo s tri bicikla, vratit ćemo se s četiri", izjavila nam je Lidija Pejša, oduševljena dobitnica glavne nagrade na tomboli prve "Pumine biciklijade upožegi".

Biciklijada u organizaciji Požeške udruge mladih aktivista, u sklopu manifestacija "Požega - zdravi grad", bila je pun pogodak. Tristotinjak biciklista, među kojima najmlađi je imao 4, a najstariji 79 godina, okupilo se u "Teslinom" parku gdje je održan bogat program prije starta. Predstavile su se razne udruge. Penjači i izviđači su iz pošalice Teslinom kipu stavili maramu i kacigu sa svjetiljkom. Tu su bili ronioci i policajci koji su vršili registraciju bicikala. Za djecu su organizirane sportske aktivnosti.







- Prema prijavama imali smo 290 sudionika, ali bilo je onih koji se nisu prijavili, tako da ih je bilo više. Vrijeme je bilo idealno. Kiša nije padala, zadovoljni smo jako odazivom koji je premašio naša očekivanja i sve je super prošlo. Skupili smo pokoje iskustvo više, ovo je po prvi put u Požegi da se na biciklijadi skupi ovoliko ljudi. Prezadovoljni smo i obećavamo da će ih nagodinu biti još više. Udruga PUMA je ponajprije i osnovana zbog organizacije ove biciklijade - izjavio nam je Marijan Crnjac, predsjednik udruge PUMA.





Biciklistička povorka je krenula od starog autobusnog kolodvora, predvođena vinskim biciklom koji je ostavila na Trgu Svetog Trojstva. Zatim kreće u prema Emovačkom Lugu, gdje se odvija drugi dio programa. Slijede igre potezanja užeta, biciklističke alke, preskakanja vijače, skakanja s loptom i bicikla s ramena. Najmlađi su pak pokazali vještine na biciklističkom poligonu.



- Kolege su me nagovorile iz šale da idem probati. Izgleda da mi to ide, ali neću promijeniti sportsku disciplinu. Motociklizam i biciklizam su mi ipak na prvom mjestu, a i šteta je razbijati bicikle, pogotovo one malo skuplje - rekao nam je uz smijeh Mihael Pandžić koji je uspio stari bicikl baciti rekordnih 730 centimetara.

FOTO Više fotografija pogledajte u galeriji.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI