Očekuju 300 biciklista uz zanimljive igre i nagrade

Marijan Crnjac
(FOTO: Marina Kvolik)

29.05.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 11495

Prva "Pumina biciklijada upožegi" bit će ujedno prva velika požeška biciklijada, najavljuje Marijan Crnjac, predsjednik Požeške udruge mladih aktivista (PUMA). U subotu očekuju dvije do tri stotine sudionika.

- Vjerujem da ćemo okupiti dosad najviše biciklista na jednom mjestu u Požegi. Cilj nam je privući što više obitelji s djecom, zato smo išli na kraću relaciju. Krenut ćemo od parka kod Teslinog spomenika, vozit će se ulicama grada, preko Orljavske i Frankopanske ulice do Zlatnog luga u Donjim Emovcima. Dakle, ruta nije teška, neće biti nikome prenaporno. Svatko tko posjeduje bicikl moći će to proći bez ikakvih problema. Tempo vožnje će biti kontroliran, s nama će cijelim putem ići kombi za slučaj da se nekome putem pokvari bicikl. Uz njega bit će i Hitna pomoć, za svaki slučaj - ispričao nam je Crnjac.

Okupljanje u spomenutom parku nasuprot starog autobusnog kolodvora je najavljeno za 10 sati. Prvo je na rasporedu program "Požega - zdravi grad" Turističke zajednice. Predstavit će se brojne sportske udruge. Start biciklističke vožnje je u 11,30 sati. Kada biciklisti dođu do Zlatnog luga, ondje će svim sudionicima biciklijade biti osiguran besplatni ručak, a slijede igre.


- Svaki sudionik će sudjelovati u tomboli s bogatim nagradama, a glavna nagrada je bicikl vrijedan 2,5 tisuće kuna. Sudjelovanje je, naravno, besplatno.


- Među igrama koje ćemo tamo organizirati, valja spomenuti biciklističku alku, povlačenje užeta, bicikla s ramena i druge, ukupno 8 igara. Pobjednici će također osvojiti nagrade - ispričao je Marijan samo neke od brojnih zanimljivosti koje očekuju naše sugrađane ove subote.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI