Za Rekreaciju i knjižnicu Požega dobila 3 mil. kn od ministarstava

Gradonačelnik Vedran Neferović sa zamjenicima i savjetnikom
(FOTO: Lidija Galić)

27.05.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 7948

"Završeni su radovi u Ulici Brune Bušića u Požegi i asfaltiranje Ulice sv. Jurja u Novom Selu ukupne vrijednosti oko 330 tisuća kuna. U Novom Selu se nastavlja priprema za asfaltiranje Novljanske ulice, a u planu je i završetak ulica na području Dervišage. Počeli su i 1,4 milijuna kuna vrijedni radovi na asfaltiranju Švarcove i Matačićeve ulice. Bit će uređen nogostup te sustav oborinskih voda, a završetak radova planira se u roku 45 dana", rezimirao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Vedran Neferović.

Dodaje da se tijekom ljeta nastavljaju radovi u Radničkoj ulici u Vidovcima i Štitnjaku na mjesnom groblju koje koriste okolna četiri sela, kanalizaciji i uređenju groblja u Alagincima te nekoliko manjih zahvata tijekom srpnja i kolovoza u ostalim dijelovima Požeštine.

Od značajnijih je radova istaknuo one na sportskoj infrastrukturi, na Grabriku i Gradskoj kuglani.


- Grad je dobio 1,5 milijuna kuna iz Ministarstva regionalnog razvoja za sadržaje sportske i školske namjene na Rekreacijskom centru. Ministarstvo je to prepoznalo kao bitnu investiciju u našem gradu što potvrđuje da smo cijelo vrijeme, dok je projekt pripreman, itekako znali što želimo napraviti na tom prostoru - rekao je Neferović. Ponovio je da će u prvoj etapi radova Grad uz ovaj iznos participirati s dodatnih milijun kuna.


Nastavljaju se i dva milijuna kuna teški radovi na Gradskoj knjižnici i čitaonici od kojih je 1,5 milijuna osiguralo Ministarstvo kulture, a ostatak je iz gradskog proračuna.
Za desetak bi dana trebalo biti dovršeno idejno rješenje za novi dječji vrtić, a Ured za EU fondove prijavit će nove projekte iz područja turizma.

- Planiramo obnoviti gradski podrum koji koristi Udruga vinara "Stjepan Koydl" te urediti cijeli objekt u kojem bi svoje prostorije imala Turistička zajednica grada. Već smo prijavili projekt Vinskih cesta, a planiramo i edukativno-turistički objekt uz crkvu sv. Vida  - najavio je Neferović.

Ovih su dana Požegu posjetili slovenski proizvođači bazenske opreme koji će idućeg tjedna dostaviti svoju ponudu za uređenje požeških bazena.

Do kraja lipnja bit će završena prvotna verzija Strategije razvoja grada nakon čega će biti dana na uvid zainteresiranima koji će moći predložiti dopune i korekcije kako bi u potpunosti ovaj dokument bio završen do kraja ljeta.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI