U Velikoj očekuju 500 sudionika i 10 tis. posjetitelja

Tomislav Galić, Vlado Boban i Stanko Raguž
(FOTO: Lidija Galić)

20.05.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 8020

U Velikoj će se od 30. svibnja do 1. lipnja, 24. godinu zaredom, održati tradicionalna manifestacija Čuvajmo običaje zavičaja te u sklopu nje peti po redu Najduži stol u Hrvata. Riječ je o manifestacijama po kojima ovaj kraj poznat diljem Hrvatske o čemu svjedoči i dolazak oko 500 sudionika trodnevnog programa te više od deset tisuća posjetitelja koji tih dana navrate u Veliku.

- Zbog situacije u kojoj se Slavonija nalazi manifestacija će biti humanitarnog karaktera te će dio sredstava koja se prikupe na koncertu Opće opasnosti i Najdužem stolu u Hrvata biti doniran Crvenom križu odnosno onima kojima je to potrebno. U veličkom se vatrogasnom domu pomoć prikuplja protekla dva dana i sve ćemo sutra odvesti u Cernu i Gunju – najavio je Vlado Boban, načelnik općine Velika.

- U petak će na Trgu bana Jelačića u 21,00 sati biti koncert Opće opasnosti i Veličkih legendi. Ove će godine biti održan okrugli stol na temu etno-gastro baštine veličkog kraja. Održat će se u subotu prijepodne u zgradi općine dok u 19,00 sati počinje Najduži stol u Hrvata gdje će svoje specijalitete predstaviti gosti s mora i kontinenta te susjednih zemalja. Prijave traju do ponedjeljka. Promet će biti reguliran na način da će prostor oko Trga bana Jelačića biti pretvoren u pješačku zonu – rekao je Tomislav Galić, direktor TZ Velike.


Organizator smotre folklora je velički KUD Ivan Goran Kovačić. Predsjednik KUD-a Stanko Raguž podsjeća da se krenulo s početničkim entuzijazmom da bi smotra ubrzo prerasla u međunarodnu.


- Ove godine imamo pet novih društava koja još nikad nisu nastupala u velikoj. Ukupno će biti 14 KUD-ova s oko 350 sudionika. Program smotre počinje u nedjelju u 11,00 sati svetom misom, svečana povorka kreće u 16,00 sati ispred Vatrogasnog doma dok će nastup KUD-ova početi u 17,30 sati – dodao je Stanko Raguž.

U Velikoj se nadaju da će ih vrijeme dobro poslužiti kako bi brojnim posjetiteljima prikazali svoje najveće manifestacije u najboljem svjetlu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI