¨Požega je grad tambure, a imate i raspjevanog župana¨ (foto, video)

Siniša Leopold u Glazbenoj školi Požega
(FOTO: Aleksandar Grlić)

27.04.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 10240

"Publika je bila sjajna jer nije tajna da je požeška publika dobro odgojena i zna prepoznati dobru glazbu. Osim toga, Požega je grad tambure, prema tome pronašli smo se i bila je dobra vibra u dvorani. Prvi put nastupam u ovoj dvorani, nadam se ne i posljednji jer akustika je zaista sjajna", rekao nam je vrhunski dirigent Siniša Leopold nakon nastupa s Tamburaškim orkestrom HRT-a u sklopu Tambura instrumental Festivala u koncertnoj dvorani Glazbene Škole Požega.



Župan opet zapjevao


Odlično raspoložena publika uživala je u maestralnim tamburaškim izvedbama. Izvedbu su pojačali sopranistica Anastazija Vranić koja je izvela čardaš iz operete "Grofica Marica". Bariton Dario Adam Raguž izveo je "What a Wonderful World", a Dubravko Češnjak je na trubi izveo "Zagorec v Južnoj Ameriki". Nakon "Etnofonije" i "Tamburaškog sijela" slijedio je takav pljesak da je i maestro Leopold bio iznenađen. Onda je uslijedilo još veće iznenađenje: požeško-slavonski župan Alojz Tomašević je uzeo mikrofon i zapjevao. Uz pomoć orkestra HRT-a i publike izveo je "Hej Slavonci, Hrvatska vas zove" Zlatnih dukata. Kako je to izgledalo, pogledajte u videu.




- Imate raspjevanog župana. Čuo sam od gospodina Škorvage da on voli pjevati i onda sam gospodina Alojza zamolio da nam se pridruži. Pitao sam ga prije nastupa što bi htio otpjevati i on je rekao da ovu pjesmu obožava, a i mi je sviramo uvijek na našim nastupima tako da smo se odmah pronašli - pojasnio je Leopold.







Zlatko Galik osvojio Grand Prix

Siniša Leopold je pohvalio i mlade domaće soliste koji su nastupali u sklopu prve godine Tambura instrumental festivala istaknuvši da neki imaju kvalitete za nastup s orkestrom HRT-a. Najbolji mladi tamburaši iz Hrvatske i Srbije prekjučer su se natjecali u 12 kategorija bisernice i brača, dok su Slovenci ove godine bili gosti van kategorije. Pobjednici kategorija su se potom borili za "Grand prix". Najbolji je bio maturant Glazbene škole Požega Zlatko Galik. Ravnatelj Glazbene škole Valentin Veljko Škorvaga ga je nazvao vanserijskim mladim glazbenikom.



- Osvojio sam prvu nagradu na tri državna natjecanja. Ovo mi je sada prva međunarodna. Jako sam ponosan, puno sam uložio truda i na kraju se isplatilo. Natjecao sam se u četvrtoj folklornoj kategoriji bisernice. Svirao sam "Zigeunerweisen" Pabla de Sarasatea i "Elegiju" Rudolfa Matza i evo osvojio sam "Grand prix". Na kraju je super ispalo. Želio bih nastaviti raditi na tamburi i održavati solističke i koncerte s orkestrom. Ako se tu otvori konzervatorij za tambure, volio bih ovdje nastaviti školovanje. Požega je ipak centar tamburaške glazbe - ispričao nam je Zlatko Galik.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI