Zdravka (60) se u izradu cvijeća zaljubila preko interneta (foto)

Zdravka Olušak
(FOTO: Matea Pandžić)

02.04.2014. | Matea Pandžić
Pregleda: 16630

Zdravka Olšak (60) iz Ovčara kod Kutjeva nije tipična baka. Ona uživa u izradi umjetnog cvijeća od od raznih materijala kao što su štrample, žice, krep papir pa i razni nadstoljnaci. Sebe naziva sezonskom radnicom jer cvijeće izrađuje samo u zimskim danima i to do šest sati dnevno.



- Nikada me nije zanimalo heklanje i pletenje. Budući da nemam puno posla kod kuće, a imam dosta slobodnog vremena, tražila sam si neku zanimaciju koja će me usrećiti, ali i ispuniti mi dan. Na ovu ideju sam došla slučajno gledajući cvijeće na internetu i odmah mi je sinulo da bih mogla izrađivati umjetno cvijeće na ovakav način.





- Prvo sam krenula s radovima od krep papira od kojih sam brzo odustala nakon što sam vidjela da krep papir izblijedi nakon nekog vremena i onda cvijeće gubi svoju čar. Pokušala sam ga izrađivati od obične žice, ali sam i od toga odustala jer žica brzo počne hrđati te se to vidi s obzirom da je ona samo rub latice koju prekriva materijal od štrample koji je dosta proziran. Žica od bakra mi je najbolja, lako se savija, lijepo je njome raditi, a i daje cvijetu posebnu ljepotu. Latice izrađujem prve pa ih onda slažem u cvijet te nakon što izradim više cvjetova slažem ih na granu koja je isto od žice. Za jedan cvijet mi je potrebno dva do tri sata, ali mi suprug pomogne oko žice pa mi tako olakša posao.



- Sezonski sam radnik jer radim samo preko zime kada je hladno i kad nemam drugog posla, a preko ljeta idem u vinograde, sadim i brinem se o pravom cvijeću jer sam veliki ljubitelj cvijeća i uživam u njemu. Radove poklanjam prijateljima i obitelji, a ponekad napravim i pokoji buket pa odnesem na groblje, unukama pravim prstenčiće i broševe – rekla nam je Zdravka koja planira širiti svoje ideje te se upustiti u proizvodnju od neobičnih materijala za koje, kako kaže, još nema potrebna sredstva.











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI