Patricia i Borna osvojili zlatne medalje na prvenstvu Hrvatske

Patricia Januš i Borna Augustinović
(FOTO: Mario Nakić)

05.03.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 9043

Požeški powerlifteri opet ostvaruju odlične rezultate. Patricia Januš i Borna Augustinović, članovi Powerlifting kluba Body Art, osvojili su prva mjesta u svojim kategorijama na prvenstvu Hrvatske održanom u mjestu Gradec nedaleko Zagreba. Patricia je svojila prvo mjesto u kategoriji do 57 kg i drugo ukupno među ženama, a Borna je pobijedio u kategoriji do 74 kg i bio je osmi ukupno među 18 najboljih powerliftera iz cijele zemlje.

- To je moje treće natjecanje, ali prvo državno prvenstvo. Konkurencija je bila jaka, ali zadovoljna sam svojim uspjehom. Među osam cura, najboljih powerlifterica iz cijele Hrvatske. U čučnju sam podigla 77,5 kg, u bench pressu 55, a u mrtvom dizanju 110 kg. Natjecala sam se u kategoriji do 57 kg, na natjecanju sam imala i nešto manje kilograma - rekla nam je Patricia koja je obranila vlastiti državni rekord u benchu. U toj je disciplini i ove godine najbolja.

- I meni je ovo treće natjecanje ukupno, ali prvo državno. Volim vježbati, provodim najmanje dva do tri sata dnevno u teretani. Trener me pitao želim li se natjecati, meni se to svidjelo. Postižem dobre rezultate pa se planiram nastaviti baviti ovim sportom - rekao nam je 17-godišnji Borna Augustinović, učenik Ekonomske škole u Požegi.


Trener Robert Međugorac ima dosta razloga za zadovoljstvo.


- Drago mi je što su ovi rezultati naših natjecatelja pokazali da nastavljamo s uspjesima kao i prethodnih godina, sretan sam što mlade snage dolaze na scenu. Borna već sad pokazuje sjajne rezultate, a Patricia je još jednom pokazala svoju kvalitetu i od nje očekujem ove i sljedeće godine daljnji napredak i zadovoljstvo mi je raditi s tako ambicioznim mladim ljudima.

- Tijekom zadnjih godinu dana nešto je bolja situacija za ovaj sport jer je osnovan Powerlifting savez Hrvatske. Dok nije bio organiziran savez sve je bilo na amaterskoj razini. Sad je bolje i naš klub je službeni član saveza, a organizacijski smo među boljima u Hrvatskoj - pohvalio se Međugorac.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI