Neki roditelji razmišljaju o upisu djece u drugu školu

OŠ Julija Kempfa u Požegi
(FOTO: Lidija Galić)

04.03.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 14028

"Na testiranju djece za upise u prvi razred rečeno nam je kako postoji mogućnost da nastava od jeseni za AB smjenu počinje u 12,30 sati. Je li moguće ovakvu odluku donijeti bez suglasnosti roditelja?", požalilo nam se nekoliko roditelja čija djeca od jeseni trebaju krenuti u OŠ Julija Kempfa u Požegi.

- Razmišljamo o toj mogućnosti kako bismo izašli u susret roditeljima čija će djeca ići u produženi boravak. Dosad je produženi boravak bio organiziran samo za učenike koji idu ujutro na nastavu. Od jeseni ga planiramo uvesti i za poslijepodnevnu smjenu. Učenici bi imali mogućnost doći u školu već u sedam ujutro te bi nastava počela nakon ručka, u 12,30. Na nastavu bi u to vrijeme dolazili i oni koji ne idu u produženi boravak - pojasnio je ravnatelj Dragan Zovko.

Hoće li do toga ipak doći odlučit će nakon što dobiju popunjene obrasce roditelja koji namjeravaju djecu dovoditi u produženi boravak.


- Bude li takvih učenika malo nastava će i dalje počinjati u 13,30. Znat ćemo sve nakon 31. ožujka kad je rok za prijavu učenika za produženi boravak - dodao je. Kaže da su ih na ovakva razmišljanja potaknuli upiti pojedinih roditelja.


S druge pak strane, roditelji kojima raniji početak nastave ne odgovara jer u istoj školi već imaju djecu koja na nastavu dolaze od 13,30, kažu da će ako ovaj prijedlog ipak zaživi upisati svoje prvašiće u neku drugu školu. Tada će, dodaju, biti u smjeni sa starijom braćom i sestrama koji će pripaziti na njih na putu do škole.

U Kempfovoj je školi trenutačno 40-ak učenika prvih i drugih razreda koji idu u produženi boravak. Cijena je 400 kuna mjesečno. O interesu u novoj školskoj godini ovisit će i početak nastave za prvašiće u poslijepodnevnoj smjeni.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI