Nagrađeni radovi Lorene Tutić i Ivane Hlapović

Dodjela nagrada
(FOTO: 034portal)

28.02.2014. | Mario Barać
Pregleda: 6853

Lorena Tutić, učenica 8. razreda Osnovne škole „Braća Radić“ iz Pakraca i njena vršnjakinja Ivana Hlapović iz lipičke osnovane škole, nadgrađene su za literarne gradove na temu „Kako je rat promijenio moj grad“.

Priznanja i novčane nadgrade u vrijednost 500 kuna uručene su mi jučer na svečanosti koja je održana u Gradskoj vijećnici, a kojom je počelo trodnevno obilježavanje početka DOmovinskog rata u Hrvatskoj.

Natječaj šestu godinu zaredom u osnovnim školama provodi Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika koja je i ove godine organizator cijelog obilježavanja. Uz nagrade za najbolje radove koje su dobile i fotomonografije svojih gradova, istim su knjigama nagrađeni i radovi Marte Filipović i Lare Major (Pakrac) te Ines Bina i Valentine Zorbas (Pakrac).


Na jučerašnjoj svečanosti su uz žensku klapu "Stentoria" iz Daruvara nastupili i članovi Kluba bjelovarskih književnika, a poseban gost bio je glumac Goran Navojec koji je i recitirao pjesmu posvećenu poginulom hrvatskom branitelju. Okupljeni u Gradskoj vijećnici su imali prilike pogledati i dokumentarni film i upoznati se s knjigom "Razmjena ratnih zarobljenika", koju je promovirao autor Stjepan Adanić.


Obilježavanje početka Domivinskog rata u Pakracu je nastavljeno i danas i to okruglim stolom pod nazivom "Uloga Pakraca i Lipika u Domovinskom ratu". Uz spomenutu Udrugu te Grad Pakrac, suorganizatori tribine su Hrvatski institut povijesti i Hrvatski memorijalno dokumentacijski centar čiji je ravnatelj Ante Nazor jedan od brojnih govornika na ovom okruglom stolu.

Središnje obilježavanje zakazano je za sutra. U 11 sati će u pakračkoj župnoj crkvi biti služena sveta misa, oko 12,15 najavljen je polazak "Mimohoda pobjednika" ulicama grada do spomen obilježja na pakračkom groblju, a u 13,30 sati će pred zgradom POlicijske postaje biti organizirano postrojavanje sudionika i prigodni govori.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI