Sve se može kad se hoće: Završila studij uz posao i četvero djece

Marica Kerepčić s obitelji na promociji diplomanata
(FOTO: Aleksandar Grlić)

26.02.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 20598

Diplomirala sam izvanredno stručni smjer trgovine. Upisala sam sada specijalistički studij Trgovinsko poslovanje. Idem dalje, obrazovati se treba cijeli život dok imam snage i volje. Ova diploma mi puno znači, jedno osobno zadovoljstvo. Bilo je teško, radim kao prodavačica u jednom trgovačkom lancu, kaže 36-godišnja Marica Kerepčić, majka četvero djece, prodavačica i uspješna studentica na promociji nove generacije diplomanata koja se danas i sutra održava na Veleučilištu u Požegi.

- Uči po noći i po danu, radi non-stop i nema vremena za sebe. Ne znam kako sve to stiže. Prava je "žena, majka, kraljica". Mama nam je najbolji uzor, ja još ni srednju nisam upisala, ali i ja planiram studirati - kaže njezina kćer Ana, najbolja učenica svoje generacije u Cesarićevoj osnovnoj školi u Požegi.

Valentina Čolić iz Češljakovaca i Tomislav Čvorić iz Siča pokraj Nove Kapele putovali u Požegu kako bi završili stručni studij računovodstva.





- Planiram na jesen upisati specijalistički studij. Kada sam završila u rujnu, odmah sam dobila posao u projektnom inženjeringu. Nije bilo problema, imala sam dosta sreće i dobila sam određene preporuke. Nisam odlična studentica, ali sve sam u roku završavala. Znanje je najbolja preporuka - kaže Valentina.

- Planiram nastaviti studirati, čekam da vidim hoće li se na Veleučilištu otvoriti dodatni smjerovi. Puno mi znači što je blizu, nisam morao stanovati u Požegi. Nije baš bilo lagano, slaba je veza, ali polagao sam ispite u roku. Obrazovati se mora jer bez toga smo nitko i ništa. Važno je i iskustvo pa se nadam da ću pronaći posao uz koji bih mogao financirati nastavak studija - odgovara nam Tomislav.

- Danas je promocija održana za 192 diplomanta s pet stručnih studija u tri grupe. Sutra slijedi promocija 54 diplomanta specijalističkog studija. Dosad je na VUP-u diplomiralo 2.569 studenata, a trenutačno ih studira 1.530. Ovo je svečani čin za sve studente koji dolaze do zasluženih diploma. Nama nastavnicima i osoblju Veleučilišta čast je uručiti im te diplome - kaže nam Dinko Zima, v.d. dekan VUP-a.



Na Veleučilištu ove godine planiraju dvije međunarodne konferencije. Provode dva europska projekta od kojih bi jedan mogao pomoći školovanje 40 nezaposlenih osoba i rade na programu novog studija biotehničkih znanosti.

- Dosad je na "Vallis aurei" bilo oko 400 radova, a na "Otu" (Organizacija i tehnologija održavanja) oko 160. Nastavljamo projekte razmjene. Cilj nam je povećati mobilnost, posebno dolaznu. Nastavljamo raditi na osiguravanju kvalitete na svim poljima. Slijedi nam reakreditacija 17. ožujka. Očekujemo pozitivne ocjene i dopuštenje za sljedećih pet godina. Plan je ulagati u opremanje laboratorija i nastavnih baza. U provedbi su dva europska projekta: pčelarski inkubator i nedavno započet studentsko-poduzetnički inkubator. Imamo plan odškolovati 40 nezaposlenih osoba. U sklopu toga je predviđeno informatiziranje jedne učionice. Naš udio će biti rad naših nastavnika kroz 12 posto predviđenih sredstava - pojašnjava Zima.

FOTO Pogledajte galeriju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI