Posjetiteljima nude vino, švargl, čvarke i druge domaće specijalitete

Najavljeno požeško Vincelovo
(FOTO: Lidija Galić)

20.01.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 10094

Više od 150 sudionika prijavilo se za ovogodišnje požeško Vincelovo. Riječ je o manifestaciji Obrtničke komore Požeško-slavonske županije koji objedinjuje tri projekta:  Zeleno-plavo, Riba Hrvatske-jedi što vrijedi i Tradicionalna jela uz Vincelovo.

Uz domaće izlagače svoj su dolazak najavili sudionici iz Primorsko-goranske, Osječko-baranjske, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Brodsko-posavske i Sisačko-moslavačke županije. U kulturno-umjetničkom dijelu programa sudjelovat će plesne skupine, KUD-ovi s područja Požege i gostujuća kulturno-umjetnička društva te povijesne postrojbe.

- Cilj je povezati kontinentalnu i jadransku Hrvatsku, povećati konkurentnost poljoprivrede i turizma te prezentirati vina i gastro ponudu kontinenta i Jadrana - najavio je Stipo Barukčić, predsjednik županijske Obrtničke komore. Ističe kako i ove godine očekuju velik broj posjetitelja kojima će biti ponuđena vina i domaći specijaliteti poput švargla i čvaraka te specijaliteti s Jadrana.


Program će biti održan u subotu u pješačkoj zoni od 10,45 sati. Prije toga će u Gradskoj vijećnici biti održan stručni skup na kojem će biti riječi o ciljevima projekta Zeleno-plavo, a govorit će stručnjaci iz Zavoda za agroekonomiku Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku.


Organizatori su Obrtnička komora Požeško-slavonske županije, udruženje obrtnika Požega, Udruženje obrtnika Pakraca i Lipika i Turistička zajednica grada uz sudjelovanje požeške Udruge vinogradara i voćara Stjepan Koydl. Generalni su pokrovitelji Hrvatska obrtnička komora, Grad Požega i Požeško-slavonska županija, a pokrovitelj Hrvatska gospodarska komora, županijska komora Požega.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI