Nikolićev prijedlog proračuna nije bio nezakonit (foto)

Ivica Nikolić
(FOTO: Lidija Galić)

31.12.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 12687

Nakon što na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća proračun Grada Kutjeva za 2014. godinu nije usvojen, kao glavni je razlog navedeno da je gradonačelnik Ivica Nikolić htio Grad zadužiti za devet milijuna kuna bez znanja vijećnika.

Predsjednica Gradskog vijeća Josipa Miličević (HDSSB) tvrdila je tada da je proračun nezakonit (pogledaj video) jer se Grad može zadužiti do 20 posto izvornih prihoda, što je oko 1,2 milijuna kuna. Sada već bivši gradonačelnik Ivica Nikolić (SDP) zatražio je zbog toga očitovanje Ministarstva financija.


Klikni na fotografiju za uvećani pregled


Nikolić: Predsjednica Gradskog vijeća ne zna dovoljno o tome


Tijekom jučerašnjeg dana stigao je odgovor iz kojeg je vidljivo da je u priči oko zaduženja Grada za projekte koji se financiraju iz EU fondova Nikolić ipak bio u pravu.


Klikni na fotografiju za uvećani pregled

- Tvrdio sam na sjednici, a tvrdim i danas da predsjednica vijeća ne zna dovoljno o onome što govori. Na sjednici je pročitala ono što su joj drugi pripremili. Rušenje proračuna rezultat je političke odluke i njezinog neznanja – prokomentirao je Nikolić.

Propadaju projekti

Dodaje da je zbog novonastale situacije u Kutjevu upitan projekt vinskih cesta za koji dokumentacija treba biti poslana do 3. veljače.

- Riječ je o projektu koji bi u 99-postotnom iznosu bio financiran iz EU fondova. Od deset milijuna kuna Grad bi trebao dati samo 100 tisuća kuna. Tim bi projektom riješili cjelokupnu infrastrukturu za šest sela s našeg područja te dio grada. Budući da Kutjevo dobiva povjerenika, cijela priča pada u vodu – razočaran je Nikolić dodajući da to nije jedini projekt koji će grad zbog izvanrednih izbora izgubiti.

Miličević nedostupna

Odgovor iz ministarstva proslijedio je, tvrdi, predsjednici Gradskog vijeća Jospi Miličević. Mailom joj je poslao prezentaciju i pojašnjenje situacije oko projekta vinskih cesta te zatražio od nje da se nađu kako bi našli najbolje rješenje za dobrobit grada. Slao joj je, kaže, i SMS-ove, ali odgovor nije dobio.

Do komentara Josipe Miličević nismo uspjeli doći jer joj se na telefonu pali govorna pošta.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI