HDZ gotovo sigurno ide na rušenje čaglinskog proračuna

Žarko Nemeček, predsjednik čaglinskog HDZ-a
(FOTO: Aleksandar Grlić)

26.12.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 7245

U ponedjeljak će se održati sjednica Općinskog vijeća u Čaglinu na kojoj je bi se trebale riješiti ključne točke rebalansa proračuna za 2013. i donošenje proračuna za 2014. godinu. Koalicije HNS-SDP-HSU i HDZ-HSS su sve dalje od dogovora, a novi izbori sve izgledniji.

- Nismo primili nikakve amandmane od vijećnika HDZ-a i HSS-a tako da će proračun na predlaganje ići u istom obliku kao i prošli put. U razgovorima s njima sam čuo da idu na rušenje proračuna, tako da ne očekujem da će se truditi. Još prije prve sjednice sam pričao s predstavnicima HDZ-a i HSS-a o stvarima koje njih smetaju i rekao da će sve što predlože proći. Amandmane mogu predati i na sjednici, ponavljam što sm rekao i prošli put: ako treba ostat ćemo cijelu noć, sve konkretne stvari koje predlože mi ćemo prihvatiti. Ako proračun ne prođe, onda ćemo morati na izbore, mislim da neće biti vremena ni za privremeno financiranje - kaže nam Goran Ribičić (SDP), predsjednik Općinskog vijeća.

Planirani proračun je oko 5,5 milijuna kuna. Ribičić ističe da je oko milijun kuna namijenjeno gospodarskim aktivnostima i da bi to moglo pasti u vodu ako proračun ne bude izglasan.


- U kontaktu smo s Ministarstvom gospodarstva i imamo informacije da bismo mogli povući sredstva. Nedonošenjem proračuna to pada u vodu. Mislim da nijedna općina nije odvojila toliki postotak za gospodarske aktivnosti. Ja bih volio da dođe ipak do dogovora jer ne znam kome su u interesu prijevremeni izbori. Mislim da je proračun u skladu s prihodima, jedino što se može dogoditi da država ukine potpore područjima od posebne državne skrbi. Rebalansom planiramo prebaciti dodatnih 200 do 300 tisuća kuna u iduću godinu - nastavlja Ribičić.


- Još se nismo dogovorili s HSS-om, ali osobno sam za izbore. Proračuni su rasipnički da boli glava. Moli Linić "Nemojte isplaćivati božićnice i regrese", oni ponovno uzimaju 20.000 kuna. Mi molimo "Povećajte iznose za nerazvrstane ceste", a oni ih smanje na 120.000 kuna. Načelnik Đurina ih nije održavao sa 180.000 kuna godišnje, a kako će tek sada? Mislimo da se ovaj proračun ne može ispraviti amandmanima jer tri ili četiri godine tražimo isto, a načelnik ne radi ustupke. Naši stavovi su da troškovi prezentacije ne smiju biti 30.000 kuna. Rebalans možda i prihvatimo ako je svršeni čin, no na uštrb koga su prebačeni ti novci? Na uštrb sirotinje, još uvijek nemamo ni metra vodovoda i ni metra asfalta se ne planira u iduće četiri godine, nema plana modernizacije cesta - odgovara Žarko Nemeček, predsjednik kluba zastupnika HDZ-a.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI