Proračun srušen, Kutjevčani nagodinu izlaze na izbore (video)

Za proračun je glasovalo 6 vijećnika
(FOTO: Lidija Galić)

24.12.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 13045

Neodrživ, nerealan i nezakonit. Tim je riječima okarakterizirala proračun Kutjeva za 2014. godinu predsjednica Gradskog vijeća Josipa Miličević (HDSSB). Sa šest glasova ZA, pet protiv (HDSSB, NL Ante Pavkovića, HSS) i dva suzdržana (HDZ, HDSSB) proračun je "pao" i 2014. će godina za Kutjevčane biti izborna.



Razlog je taj, ističu u oporbi, što ih je gradonačelnik Ivica Nikolić (SDP) pokušao prevariti te u proračun staviti devet milijuna kuna kreditnog zaduženja grada. Da proračun neće biti usvojen dalo se naslutiti još na aktualnom satu gdje je HDSSB-ov Ivica Ribičić inzistirao na odgovoru koliko je Grad u ovom trenutku dužan. Ispostavilo se da je dug Grada oko pet milijuna kuna.





U prijedlogu proračuna za iduću godinu planirani su izvorni prihodi u iznosu od devet milijuna kuna te rashodi od 17 milijuna. Upravo tu razliku trebalo je namaknuti kreditom.





Gradonačelnik Ivica Nikolić tvrdi da je riječ o sredstvima za kapitalne projekte za koje bi se povrat sredstava dobio iz EU fondova.

- Ovo je bezobrazno, nekorektno i neistina. To su teške riječi i to neću dozvoliti. Nemojte miješati kruške i jabuke i nemojte pričati o stvarima koje ne znate - ljutio se Nikolić na riječi predsjednice vijeća.



- Je li taj proračun kriminalno djelo? Jesmo li mi kriminalci? Zovite onda policiju i USKOK. Vi predsjednice imate samo jednu želju, a to je rušiti gradonačelnika. Bacate nam prašinu u oči i čitate tu što vam je netko napisao - branio je gradonačelnika vijećnik Željko Puharić (SDP).

I dok je Nikolić tvrdio da neusvajanjem proračun pod upitnik dolaze projekti financirani od EU čime će Kutjevo dobiti tri minusa u Bruxellesu i vjerojatno morati vratiti dobivene milijune za njih.



- Ako želite nove izbore, može, spreman sam za njih. Neću biti kandidat za gradonačelnika - poručio je Nikolić.



Ivica Ribičić (HDSSB) rekao mu je da prestane obmanjivati javnost.

- Gradonačelniče, nije kraj svijeta - zaključio je Ribičić.

Ako se do kraja godine ne donese odluka o privremenom financiranju u Kutjevo dolazi povjerenik Vlade i raspisuju se novi izbori. Upravo je to najizgledniji scenarij jer od predsjednice smo vijeća doznali da nema namjeru u ovoj godini sazvati još jednu sjednicu vijeća.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI