Za 50 djevojčica u Beninu sakupili 3.600 kuna (foto)

Humanitarni koncert u Zagrađu
(FOTO: 034portal)

16.12.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 17691

Na humanitarnom koncertu "Za djecu Afrike" održanom sinoć u Zagrađu kod Pleternice sakupilo se 3.600 kuna. Novac će biti uplaćen na račun Udruge "Anđeosko srce".

- Prikuplja se novac za izgradnju sirotišta za 50 djevojčica u Beninu. Na taj će im način biti omogućeno i školovanje jer ih je većina bez roditelja te stanuju daleko od mjesta u kojem je škola. Sirotište je dobrim dijelom izgrađeno, a potrebno je postaviti krov, prozore i urediti unutrašnjost - rekla nam je Đurđica Lucić iz Zagrađa koja je u Beninu kao volonterka boravila od studenog 2011. do siječnja 2012. godine.




Kaže da se u Beninu vrlo malo djece školuje jer se ispiti plaćaju, djeca moraju imati uniforme i ploče za pisanje što si tamošnje obitelji ne mogu priuštiti. Većina djece ima kumove u cijelom svijetu zbog čega, u odnosu na prije, djeca ipak dobivaju mogućnost pohađati školu.




- Na koncertu su nastupili solisti i zborovi iz Zagrađa, Bučja i Brodskog Drenovca, harmonikaši, gitaristi, klaviristi i tamburaški sastav Sinovi sokaka - rekao nam je u ime organizatora prof. tambure u Glazbenoj školi Valentin Petranović.

Koncert u Zagrađu održan je i lani, a mještani kažu kako će i dogodine nastaviti s ovom lijepom tradicijom.













Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI