Za 50 djevojčica u Beninu sakupili 3.600 kuna (foto)

Humanitarni koncert u Zagrađu
(FOTO: 034portal)

16.12.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 17667

Na humanitarnom koncertu "Za djecu Afrike" održanom sinoć u Zagrađu kod Pleternice sakupilo se 3.600 kuna. Novac će biti uplaćen na račun Udruge "Anđeosko srce".

- Prikuplja se novac za izgradnju sirotišta za 50 djevojčica u Beninu. Na taj će im način biti omogućeno i školovanje jer ih je većina bez roditelja te stanuju daleko od mjesta u kojem je škola. Sirotište je dobrim dijelom izgrađeno, a potrebno je postaviti krov, prozore i urediti unutrašnjost - rekla nam je Đurđica Lucić iz Zagrađa koja je u Beninu kao volonterka boravila od studenog 2011. do siječnja 2012. godine.




Kaže da se u Beninu vrlo malo djece školuje jer se ispiti plaćaju, djeca moraju imati uniforme i ploče za pisanje što si tamošnje obitelji ne mogu priuštiti. Većina djece ima kumove u cijelom svijetu zbog čega, u odnosu na prije, djeca ipak dobivaju mogućnost pohađati školu.




- Na koncertu su nastupili solisti i zborovi iz Zagrađa, Bučja i Brodskog Drenovca, harmonikaši, gitaristi, klaviristi i tamburaški sastav Sinovi sokaka - rekao nam je u ime organizatora prof. tambure u Glazbenoj školi Valentin Petranović.

Koncert u Zagrađu održan je i lani, a mještani kažu kako će i dogodine nastaviti s ovom lijepom tradicijom.













Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI