Radovi na akumulaciji: Krenuli s izgradnjom pristupne ceste

Radovi na izgradnji pristupne ceste za akumulaciju u Šumetlici
(FOTO: Mario Barać)

14.12.2013. | Mario Barać
Pregleda: 14158

Radnici bjelovarske tvrtke „Ceste“ započeli su jučer s ugradnjom nosivog asfaltnog sloja na pristupnu cestu budućoj brani akumulacije u Šumetlici nedaleko Pakraca.

Tijekom sljedećih dana bi trebalo biti asfaltirano 800 metara ove ceste koja se spaja sa šumskom cestom dugom 4,2 kilometra, a koja je kružna i završava na mjestu gdje je jučer započelo asfaltiranje. U planu je postavljanje asfaltnog sloja debljine 8 centimetara, ukupna vrijednost investicije izgradnje spomenutih cesta je oko 7 milijuna kuna, a financiraju je „Hrvatske vode“. Ovime je izmještena postojeća cesta koja će, prema planu, biti potopljena izgradnjom akumulacije i puštanjem u rad nove regulacije.

Od Davora Novinca, voditelja daruvarske ispostave „Hrvatskih voda“ doznali smo da je pri kraju i natječaj za odabir izvođača radova brane akumulacije u Šumetlici, investicije vrijedne oko 74 milijuna kuna. Novinc očekuje da bi do kraja ove godine mogao biti poznat izvođač radova.
 
U sklopu obilaska gradilišta na ovom području, Novinc je sa suradnicima obišao i gradilište na regulaciji vodotoka Pakra između Brezina i Janja Lipe. Tvrdi da su ovi radovi vrijedni 6 milijuna kuna u 85-postotnoj gotovosti i da će biti završeni najkasnije krajem siječnja sljedeće godine.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI