Obitelj s 9 djece zbog duga prema banci ostaje bez svega (video)

Obitelj Kajan - iz videa Živog zida
(FOTO: YouTube/Screenshot)

12.12.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 21589

Članovi obitelji Kajan čekaju Božić s neizvjesnošću. Ne znaju hoće li ga dočekati u svom domu u Dragi kod Velike ili će Kata i Krunoslav sa svojih devet djece završiti na ulici. Najstariji sin ima 17 i pol godina, a najmlađe blizanke 10 mjeseci.

­- Prije dva tjedna došao nam je raskid ugovora o kreditu. To znači da čekamo samo još rješenje suda i pitanje je dana kad će nas deložirati - ­ očajna je Kata Kajan.

Krunoslav je bio policajac, a sada je već pet godina nezaposlen. Ima epilepsiju i visok tlak. Kajanovi se bave vinogradarstvom i kredit od 250 tisuća kuna digli su 2005. godine u Hypo banci kako bi kupili mehanizaciju, žicu i stupove za vinograd.


­- Polugodišnja nam je rata bila 30 tisuća kuna. Prošle godine suša nam je uzela sav urod, a ove smo godine morali platiti 135 tisuća kuna Kutjevu d.d. za gnojivo. Molila sam u banci da nam daju poček od godine dana jer bih od iduće godine mogla vraćati kredit. Nisu mi to odobrili. Dug je danas 425 tisuća kuna. Jednostavno ne znam što ću. Ne mogu nekome s devet djece doći u kuću ­ - žali se Kata Kajan.


Za pomoć su molili i načelnika općine Velika Vladu Bobana. Kažu da im je želio pomoći, ali da jednostavno nije mogao ništa napraviti.

­- Ma samo da mi daju još godinu dana, puno bi mi pomogli. Ali znate, banke su vam kao robot, njih ništa ne zanima - ­ očajna je Kata Kajan čija bi obitelj uskoro mogla ostati i bez šest i pol hektara vinograda i bez krova nad glavom.

Udruga Živi zid je objavila videoprilog o obitelji Kajan na svojoj službenoj stranici.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI