Prilika za mlade: Požega će dobiti srednju vojnu školu

Sastanak kod župana Alojza Tomaševića
(FOTO: Aleksandar Grlić)

11.12.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 24712

U sklopu transformacije srednjoškolskog i visokoškolskog vojnog obrazovanja Požega bi mogla dobiti Srednju vojnu školu. Župan Alojz Tomašević, dožupan Ferdinand Troha i ravnatelj Tehničke škole Zoran Galić o tome su danas razgovarali s general pukovnikom Slavko Barićem, ravnateljom Hrvatskog vojnog učilišta. Upisi kreću za dvije godine, a oko 80 polaznika će se školovati za dočasnike u suradnji s Tehničkom školom.

- Naišli smo na izuzetno razumijevanje. Vjerujem da ćemo vrlo brzo u Požegi početi s obrazovanjem dočasnika kroz srednjoškolsko obrazovanje na Tehničkoj školi u Požegi. Upis oko 80 polaznika s cjelokupnog područja RH bi trebao započeti u školskoj godini 2015./2016. Sljedeća godina je priprema nastavnih planova i programa. Naši polaznici bi prolazili program Tehničke škole, a obuku bi prolazili u vojarni gdje bi i stanovali. Obuku će provoditi Dočasnička škola u Požegi. Nakon završetka srednje škole, najbolji polaznici će upisati studijske programe, a dio njih će odmah krenuti u postrojbe kao dočasnici. Dio će raditi kao stručnjaci na održavanju tehnike - pojašnjava general pukovnik Slavko Barić.

- Jako sam zadovoljan i želim se zahvaliti prijatelju, general pukovniku Slavku Bariću. U kampanji sam rekao da ću razvijati županiju na onu razinu koja joj pripada. Zagovaramo jedan malo energičniji pristup prema srednjem obrazovanju. Zapravo želimo školovati ljude za poznatoga "naručitelja". Pripremamo mlade ljude koji će biti sposobniji za izlazak na tržište, za život i rad koji se od njih očekuje. Važno je da ti ljudi koji dođu u Požegu znaju da će biti zaposleni u oružanim snagama. Kroz ovaj model mi ćemo zaposliti i nove profesore. Svaki novozaposleni je za nas pobjeda - izjavio je župan Alojz Tomašević.


- Tehnička škola je spremana i ona se veseli što smo prepoznati kao relevantna institucija koja može odgovoriti na zahtjeve ovakvog obrazovnog procesa. Škola je kadrovski i praktikumima opremljena. Pojedine praktikume ćemo prilagoditi i doraditi. Neupitna je postojanost upisnih kvota, a otvara se i mogućnost novih zaposlenja - dodaje Zoran Galić, ravnatelj Tehničke škole Požega.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI