Požeške ljekarne: Nakon ulaganja, zjape prazne

Nekadašnja ljekarna u Ulici Stjepana Radića
(FOTO: Lidija Galić)

03.12.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 10840

Dvije ljekarne u Požegi već godinama zjape prazne. Dok je ona na Trgu Sv. Trojstva u vlasništvu Županije, prostor nekadašnje ljekarne u Radićevoj ulici od 2006. je godine u vlasništvu Tekije d.o.o. Od Grada ga je ova tvrtka tada kupila za 1,7 milijuna kuna.

- Prostor od tada stoji prazan. Prema informacijama koje sam dobio od direktora "Tekije" Ante Kolića bilo je pokušaja da se prostor iznajmi, ali u tome se nije uspjelo - kaže Mario Pilon, dogradonačelnik Požege i predsjednik Skupštine "Tekije" d.o.o.

Iako će "Tekiji" od iduće godine trebati poslovni prostori zbog podjele tvrtke na dva dijela, odlučili su se za one u Vukovarskoj ulici. Tamo su već smještene pojedine udruge koje će morati potražiti novu adresu.


-­ Adaptirat ćemo i koristiti prostor u Vukovarskoj. Ako nam ne bude bio dovoljan postoji mogućnost da se u bivšoj ljekarni u Radićevoj ulici smjesti Služba naplate parkiranja - dodao je Pilon.


Priča je znatno složenija u slučaju jedne od najstarijih požeških ljekarni, na Trgu sv. Trojstva.

­- U tijeku su dva sudska spora. Jedan je s gospođom Ladom Škoko koja je prije šest-­sedam godina u uređenje objekta uložila nešto više od 200 tisuća kuna, ali su uočene nepravilnosti u ugovoru koji je tada sklopljen i na temelju kojeg je ljekarna trebala početi s radom u tom prostoru. Drugi je spor trenutačno na Ustavnom sudu gdje se pokušavamo izboriti da se Županiji vrati pravo obavljanja ljekarničke djelatnosti. Naime, to nam je pravo oduzeto, a neki su od razloga što ljekarna dugo nije radila te što u blizini već postoji nekoliko ljekarni - rekao nam je župan Alojz Tomašević.



Smatra da ljekarna na toj lokaciji treba i da može financijski opstati. Dodaje da, ako se dokaže da je Lada Škoko uložila novac u uređenje, Županija ne bježi od vraćanja tih sredstava.

­- Ako ponovno dobijemo pravo obavljanja ljekarničke djelatnosti, a to ćemo znati već na proljeće, postoji mogućnost da ta ljekarna posluje kao samostalna ustanova ili u sklopu Doma zdravlja - zaključio je Tomašević.

Pokušali smo doći i do izjave spomenute Lade Škoko, no nije odgovarala na naše telefonske pozive.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI