Pripremaju se fešte u Požegi, Pleternici, Pakracu i Lipiku

29.11.2013. | L. Galić/M. Barać
Pregleda: 14958

I ove će godine u Požegi biti organiziran doček Nove godine. Za najluđu će noć biti izdvojeno 40 tisuća kuna od kojih će 20 osigurati Turistička zajednica, a 20 Grad Požega. Prema riječima gradonačelnika Vedrana Neferovića, razmišljaju o tome da ove godine presele doček u pješačku zonu. Slaže se program i više će detalja o dočeku te Božićnom sajmu biti poznato uskoro.

Novu će godinu na otvorenom moći dočekati i Pleterničani.

­- Odaziv građana prošle je godine bio izvrstan. Za razliku od lani u novu ćemo godinu ovoga puta ući uz tamburaše, svirat će TS Naša grana. Doček će biti na Trgu Zrinskih i Frankopana ­ doznali smo od pleterničkog dogradonačelnika Domagoja Katića.


Slab interes građana razlog je što u Kutjevu neće biti organiziran doček na otvorenom.


­- Prvi smo puta organizirali doček na otvorenom 2009. godine. Bilo je 25 ljudi, a pripremili smo kroasane i kuhano vino koje smo poslije dijelili po kafićima ­ kaže Ivica Nikolić, kutjevački gradonačelnik.

Dočeka na otvorenom neće biti ni u Velikoj. Tamo je razlog nedostatak novca. Načelnik općine Vlado Boban kaže da ga nije bilo ni lani jer financijski nisu vremena za to.

-­ Pitanje je koliko bi ljudi došlo na doček na otvorenom budući da će biti organiziran doček u domu i u kafićima ­ kaže Boban.

Pakračani i lipičani će novu 2014. godinu i ove silvestarske noći imati prilike dočekati na otvorenom, na dočecima koji će biti organizirani u središtu Pakraca i Lipika.

U Pakracu će doček koji za građane organizira Grad Pakrac, biti kao i ranijih godina  organiziran u dvorištu kurije Janković, uz neizostavnu glazbu uživo i bogatu ugostiteljsku ponudu, a u Gradu još uvijek nisu sigurni hoće li ove godine biti vatrometa.

Zato će vatrometa sigurno biti u Lipiku, gdje će doček, na Trgu hrvatskih branitelja Lipika, kod tržnice, i ove godine organizirati Turistička zajednica, pod pokroviteljstvom Grada Lipika.

– U pregovorima smo s bendovima koji će glazbom uživo zabavljati naše sugrađane. I ove godine ćemo montirati šator, a uz neizostavni vatromet, mogu najaviti i da će ugostiteljska ponuda biti bogata. Ovo je četvrta godina u nizu da organiziramo doček na otvorenom i dosadašnja su iskustva jako dobra, a odaziv je vrlo velik, pojasnila je Anita Jurković iz lipičke gradske uprave.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI