Novo u Požegi: Mljekomat sa svježim domaćim mlijekom

Mljekomat u Ul. sv. Roka
(FOTO: Lidija Galić)

25.11.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 17957

Svakodnevno svježe mlijeko odnedavno se može kupiti na mljekomatu u Požegi, u prodavaonici u Ulici sv. Roka 39. Cijena litre mlijeka s 4,2 posto mliječne masti i 3,6 posto bjelančevina je pet kuna. Mlijeko prolazi redovite kontrole i sadrži do deset tisuća mikroorganizama i do 200 tisuća somatskih stanica. U Hrvatskoj su standardi do sto tisuća mikroorganizama i do 400 tisuća somatskih stanica što samo potvrđuje da je riječ o visokokvalitetnom domaćem mlijeku.

­Kod kupovine nije nužno uzeti litru jer aparat daje onoliko mlijeka za koliko se ubaci novca. Tako je moguće za 50 lipa dobiti decilitar mlijeka. Osim kovanica od 50 lipa, aparat prima i one od kunu, dvije i pet te papirnate novčanice od 10 i 20 kuna pa je tako maksimalna količina koja se može uzeti odjednom pet litara ­ prepričava Jospi Lukić iz Drage koji je na ideju o postavljanju mljekomata došao zbog teške situacije u mljekarskoj proizvodnji i poteškoćama u plasmanu mlijeka.




Na mljekomat se može doći s vlastitom ambalažom, a ukoliko je nemate u prodavaonici po cijeni od tri kune možete kupiti i staklenu bocu s čepom.


Obitelj Lukić se govedarstvom bavi više od 30 godina, intenzivno od 1996. Imaju više od 130 goveda od kojih su 74 muzne krave koje dnevno daju oko tisuću litara mlijeka. Zapošljavaju troje radnika uz koje je u posao uključena cijela obitelj ­ supruga Marina i Josipovi roditelji. Lukići obrađuju i oko 120 hektara zemlje.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI