Dosad skupili 18.000 kuna za siromašne, uključite se i vi!

Volonteri Crvenog križa
(FOTO: Aleksandar Grlić)

24.10.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 12351

Crveni križ Požega provodi sabirnu akciju „Solidarnost na djelu 2013“. Dosad je prikupljeno oko 500 kilograma odjeće i 18.000 kuna ponajviše zahvaljujući
učenicima. U akciju koja traje do 31. prosinca su se uključile osnovne škole Vladimira Nazora iz Trenkova, Dobriše Cesarića i Julija Kempfa iz Požege, Dragutina Lermana iz Brestovca i I. G.Kovačića iz Velike. Neslužbeno doznajemo da učenici Cesarićeve osnovne škole zasad vodeći u prikupljanju sredstava za potrebite sugrađane.

- Skuplja se novac, zapakirane prehrambene namirnice, odjeća, obuća, školski pribor, igračke. Ako učenici dobiju neku hranu koja nije zapakirana ili je ne možemo skladištiti, npr vreću krumpira, onda će se upotrijebiti u školskim kuhinjama koje imaju HACAP standard. Škole će dobiti 20 posto prikupljenih sredstava za potrebe organizacije, 10 posto ide u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa, a 70 posto će se upotrijebiti za kupovinu prehrambenih i higijenskih namirnica za siromašne. Očekujemo da će se prikupiti dovoljno za 500 do 600 paketa koje ćemo podijeliti oko Božića. Pozivamo ljude dobre volje, ustanove i tvrtke da se priključe i daju svoj doprinos. Novčane donacije mogu se uplatiti na žiro račun Društva HR5124850031100204992, a kućne potrepštine, odjeća i obuća mogu se predati u prostorijama Crvenog križa, na adresi Osječka 12, svakim radnim danom od 7:30 sati do 14:30 sati - izjavio je Miro Zelenika, ravnatelj Crvenog križa Požega.

- Svi sudionici za vrijeme akcije bit će uočljivo označeni posebnim znakom Crvenog križa te molimo građane koji ne žele sudjelovati u akciji prikupljanja pomoći za ljude u potrebi da za vrijeme akcije ne vrijeđaju, ne napadaju učenike koji obavljaju svoj humani zadatak kako bi pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija. Učenici – humanitarci ni za što nisu krivi, pa ni za gospodarsku situaciju na području Požeštine odnosno Republike Hrvatske zbog koje je sve više onih kojima je pomoć potrebna - stoji u priopćenju Crvenog križa.


Kriterij po kojem će se dijeliti božićni paketi je da prihod u obitelji po osobi ne prelazi 500 kuna. Da su to žene starije od 60 ili muškarci od 65 godina, mlađi od 15 godina, teško bolesne ili invalidne osobe.


- Ako imate veću količinu odjeće za pokloniti i nezgodno vam je doći od 7:30 do 14:30, slobodno nas nazovite na telefon 273 354 pa ćemo doći po nju. Nažalost, poslije tog vremena ne možemo prikupljati materijalne donacije u našim prostorijama jer imamo zakonom propisano kada i koliko nam volonteri mogu raditi, uz to imamo radionice prve pomoći u poslijepodnevnim satima. Zamolio bih građane da ne donose krupne stvari poput namještaja jer ih nemamo gdje smjestiti - dodaje ravnatelj Zelenika.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI