Odlukom suda Grad Požega mora Luciću vratiti 1,8 mil. kn

Ivan Čolak, Zdravko Ronko i Vicko Njavro
(FOTO: Lidija Galić)

22.10.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 15888

Predsjednik županijskog SDP-a Zdravko Ronko demantirao je danas Lucićeve navode s HDZ-ove konferencije za medije da je zbog represije i iživljavanja Vlade i ministra financija Slavka Linića u našoj županiji  ugašeno 50 posto obrta i malih tvrtki.

- Točno je da je u našoj županiji od 2011. godine do kraja rujna ove godine 75 obrta manje. No, 30 ih je otišlo u mirovinu, isto toliko ih je promijenilo status dok ih je 20-ak otišlo u druge županije. Prema registru novootvorenih trgovačkih društava u 2011. godini ih je osnovano 44, lani 60, a u prvoj polovici ove godine 75. I dok je u 2012. u našoj županiji bilo 691 aktivno trgovačko društvo, danas ih je 738 - rekao je Ronko.

Ronku dosta da ga se optužuje za sve


Dodaje je da mu je dosta da se za sve u ovome gradu što nije dobro krivi njega. Demantirao je glasine da Grad Požega mora njegovom krivnjom vratiti 1,8 milijuna kuna Franji Luciću za pogrešno obračunati komunalni doprinos za "Tofrado" u požeškoj Industrijskoj zoni.


- To je slučaj iz vremena bivšeg gradonačelnika gospodina Branka Skorupa iz 2000. godine. Lucić je sam još 2008. godine zatražio da iznos od 800 tisuća kuna plati na rate, što mu je i odobreno. Prije 15-ak dana dobio je rješenje od suda kako to nije trebao platiti te mu Grad mora vratiti plaćeni iznos uz kamate, što je oko 1,8 milijuna kuna - pojasnio je Ronko.

Ponovio je da će i s crnim vragom raditi u interesu Požege, ali neće dozvoliti da ga se krivo optužuje. Još uvijek očekuje ispriku gradonačelnika Neferovića jer je insinuirao Ronkovu krivnju za probleme nastale oko dovršetka Glazbene škole, budući da je sada evidentno da ih nije niti bilo.

- Čekam ispriku gradonačelnika Neferovića i neću odustati. Neću odustati dok je ne dobijem - zaključio je Ronko.

- Franjo Lucić je preko svojih tvrtki ostao dužan više od 80 milijuna kuna. Oko dva milijuna dužan je radnicima, 15,5 Hrvatskim šumama, 52 milijuna bankama i fondovima, oko 6,5 Ministarstvu financija, itd. Svoje je tvrtke odveo u stečaj i svima je jasno da će te dugove biti gotovo nemoguće naplatiti - rekao je SDP-ovac Vicko Njavro na konferenciji za novinare. Dodaje da je preko četiri svoje tvrtke, koje su sada u stečaju, Lucić "usisao sve blagodati koje mu je tadašnja politička klima omogućila, od 12 milijuna kuna braniteljskih kredita do pranja novca, pumpanja troškova" i dr. da bi potom sve to "isisao i ostao dužan". Njavro kaže da je taj novac "opran" kroz apartmane na Jadranu i Austriji, a dio je u čarapama i imovini nasljednika.

Ivan Čolak je ustvrdio da je Lucić najsiromašniji saborski zastupnik jer je svu svoju imovinu prebacio na užu i širu obitelj kako se dugovi ne bi imali iz čega na platiti, dok se istovremeno vozi u BMW-u.

Lucić: Žao mi je što Ronko nije gradonačelnik

- To je BMW tvrtke Tofrado trgovina. Što se tiče imovine, ona je sva na mojoj supruzi i djeci. Na kome bi trebala biti? - pita prozvani predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a. Dodaje da je istina da Grad Požega mora vratiti Tofradu 1,8 milijuna kuna. Kaže da je točno da je komunalni doprionos Tofradu pogrešno obračunat za vrijeme gradonačelnika Branka Skorupa, ali da je sve to zbog Ronkove sile.

-  Dvaput je dobio rješenje Upravnoga suda da je komunalni doprinos krivo obračunat, ali on je tjerao silu, nije htio uopće o tome razgovarati i poslao nam je ovrhu na milijun kuna. Žao mi je što sada on nije gradonačelnik jer sve to mora kusati novi gradonačelnik kojem je Ronko ostavio samo dugove - rekao je Lucić. Dodaje da su priče o apartmanima u Austriji apsolutna neistina.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI