Radiković: Sve ide prema planu, izgradnja bi mogla početi u ožujku

Rudolf Radiković
(FOTO: PIXSELL)

19.10.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 7102

Izgradnja "Zlatnih termi" u Velikoj mogla bi započeti već početkom ožujka iduće godine. Prema riječima Rudolfa Radikovića, vlasnika Veličkih toplica, za sada sve ide po planu.

- Radimo punom parom i zasad je sve u najboljem redu. Predali smo svu potrebnu dokumentaciju ministarstvima i službama kako bismo dobili potrebne dozvole i suglasnosti. Napravili smo analizu zaštite okoliša te očekujemo uskoro suglasnost Ministarstva zaštite okoliša - rekao nam  je Radiković dodajući da u cijelom poslu imaju vrlo dobru suradnju sa Županijom i Općinom Velika.

Očekuje da bi cjelokupna dokumentacija trebala biti prikupljena do kraja studenog. Dinamika realizacije projekta ovisit će o sredstvima koja se između ostaloga očekuju i iz strukturnih fondova EU.


Investicija je teška 12 milijuna eura. Uz hotel sa 84 sobe kompleks će imati kongresnu dvoranu, zatvoreni bazen, wellness, dvije ambulante, teretane, saunu, salon ljepote i frizerski salon te salu za svečanosti. Dovršetkom termi bit će stvoreni preduvjeti za cjelogodišnju turističku sezonu, a uz pedesetak stalno zaposlenih terme će tijekom ljeta zapošljavati još dvadesetak sezonaca.


S obzirom na značaj ovog projekta za velički kraj i šire područje, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević kaže kako je zadužio jednog referenta u Županiji da svakodnevno prati tijek realizacije kako bi Županija, koliko je god moguće, bila na usluzi i olakšala investitoru daljnja ulaganja.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI